Vladan Milojević - Nigde kao u Zvezdi! Šta dalje?

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.03.2022.
21:57
Izvor: Sportske.net

Od odlaska iz Crvene zvezde, Vladan Milojević nikako da ostvari neki značajniji uspeh.

 EPA-EFE/STR
EPA-EFE/STR

Povezane vesti

Samo pet meseci od povratka u Saudijsku Arabiju, gde je jesenas preuzeo ekipu Al Etifaka, Vladan Milojević je ponovo ostao bez angažmana.

To je već treći klub koji je Milojević vodio u poslednje dve godine od odlaska iz Crvene zvezde, ali su rezultati bili daleko od onih koje je ostvarivao dok je bio na klupi beogradskih crveno-belih.

Podsetimo, on je početkom 2020. godine, nedugo posle odlaska iz Zvezde otišao u Saudijsku Arabiju gde je preuzeo ekipu Al Ahlija i tu proveo godinu dana, a rastanak sa Arapima usledio je u martu prošle godine. Rezultati nisu bili na nivou očekivanih, nije pomogao ni transfer Marka Marina, pa je rastanak i nije bio veliko iznenađenje.

Milojević posle toga nije dugo čekao na novi angažman, vratio se u Grčku, gde je pre dolaska u Zvezdu već imao zapažene rezultate sa Panioniosom, a prošlog leta preuzeo je atinski AEK.

Ali, već u kvalifikacijama za Ligu konferencija AEK je sa Milojevićem na klupi doživeo veliki neuspeh, eliminisan je od mostarskog Veleža, posle čega je srpski stručnjak vodio AEK u još nekoliko kola grčkog šampionata i već početkom oktobra prošle godine došlo je do sporazumnog prekida saradnje.

I opet Milojević nije dugo čekao na novi angažman, odmah je prihvatio ponudu Al Etifaka, vratio se u Saudijsku Arabiju, gde je već mnogo bolje poznavao situaciju nego kada je prvi put otišao tamo. Međutim, to nije doprinelo boljim rezultatima njegovog tima, pa je ovih dana i ta priča završena.

Nema sumnje, Milojeviću je najbolje bilo u Crvenoj zvezdi, sa kojom je ostvario istorijske rezultate na evropskoj sceni, posle decenija čekanja je sa crveno-belima izborio plasmene u Ligu Evrope i Ligu šampiona, pamti se i velika pobeda nad Liverpulom na ''Marakani'', ali po odlasku iz Zvezde nikako da mu krene.

Sada će biti zanimljivo videti da li će opet brzo potražiti neki novi angažman, ili je možda vreme za nešto duže razmišljanje kako bi se napravio najbolji izbor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke