Vlahović dva puta uzastopno odbio poziv u reprezentaciju, Piksi se oglasio!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 06.10.2024.
11:44
Izvor: Sportske.net

Šta je bio povod ovog puta?

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaler Juventusa Dušan Vlahović ušao je u izvanrednu formu koju je potvrdio sa dva gola u slavlju "stare dame" protiv nemačkog Lajpicga u meču drugog kola Lige šampiona.

Vlahović je uvršten u idealnu postavu kola elitnog takmičenja, ali njegove izvanredne partije u poslednje vreme neće biti prenete u reprezentaciju Srbije, jer golgeter po drugi put uzastopno nema na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za oktobarske utakmice u Ligi nacija protiv Švajcarske i Španije.

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi dao je intervjuu za italijanski list "Gazeta delo Sport" i objasnio zbog čega Vlahović nema u državnom timu ni ovoga puta.

"U septembru je tražio da bude isključen iz reprezentacije jer je imao porodičnih problema, a pre 10 dana, kada smo razgovarali, rekao mi je da ih još nije rešio i da je pauza jedini put. Tako da je najbolja odluka bila da ga ne zovem ni ovog puta. Odlučili smo zajedno. Ko ne veruje neka pita Dušana. Slično se desilo i sa Aleksandrom Mitrovićem prošli put. Čekam Vlahovića za novembarske mečeve protiv Švajcarske i Danske"rekao je Stojković, koji je pohvalio igre Juventusove "devetke".

"Razgovarao sam sa Vlahovićem u četvrtak, dan posle pobede Juventusa u Lajpcigu. Dao sam mu komplimente, pa smo se i malo našalili. Rekao sam Dušanu ‘ok, prvi gol je tvoj, a u drugom si pogrešio prilikom šuta’. Znam Dušanovu snagu i talenat. Srećan sam što ga vidim srećnog jer se vratio postizanju pogodaka. To je odlična vest za njega, za Juve i za moju Srbiju".

Govorio je Piksi Italijanima i o srpskom tandemu iz Milana, Strahinji Pavloviću i Luki Joviću.

"Strahinja je dobro počeo, a onda je trener Fonseka pronašao dobitnu formaciju bez njega. Može da se desi, to je deo prilagođavanja na novo prvenstvo. Samo je pitanje vremena, jer njegov talenat je neupitan. U Milanu se nadam da će i Jović naći više prostora", zaključio je Stojković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke