Vlahović: "Gati voli navijače Partizana! Novak? Ostavio me bez reči..."

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 06.06.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

​Dušan Vlahović (24) biće jedan od najvećih aduta reprezentacije Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

FSS
FSS

Povezane vesti

Napadač Juventusa ima odličnu sezonu na individualnom planu pošto je postigao 18 golova na 38 nastupa, a jedan od njih mu je doneo i trofej u Kupu Italije.

U zanimljivom intervjuu za Fudbalski savez Srbije, Vlahović govorio je o brojnim zanimljivim temama, pa se tako dotakao i susreta sa Novakom Đokovićem koji je na njega ostavio veoma jak utisak.

"Nismo Nole i ja imali priliku da popijemo kafu, jer je kasno završio meč, a malo sam stidljiv sa ljudima, naročito kad ih ne poznajem dovoljno. Nisam želeo ni previše da ga zapitkujem, imam osećaj da u takvim situacijama smetam ili uznemiravam, međutim, Novak je takav da je sam pitao neke stvari. Ostavio je sjajan utisak, ostavio me bez reči, dao mi je telefonski broj i rekao da se ne ustručavam da ga pozovem, da je uvek dostupan. To je u meni probudilo osećaj velikog zadovoljstva, jer je Đoković najbolji u istoriji svog sporta, jedan od najboljih sportista svih vremena. Time pokazuje prizemnost, skromnost, vaspitanje. I dalje ne mogu da se otmem tim utiscima. Razgovor sa Novakom Đokovićem je promenio dosta stvari, neke detalje sam i ja promenio kod sebe", otkrio je napadač Juventusa.

Upitan o njegovom sjajnom odnosu sa klupskim saigračima Federikom Kijezom i Federikom Gatijem, Vlahović je otkrio zanimljivu anegdotu o knjizi "Nemilosrdni", autora Tima Grovera koji je pisao o karijeri Majkla Džordana.

"Srčan je, oduševljavaju ga navijači Partizana, svaki put mi kaže: 'Gledaj kako gori tamo, šta bih dao da mogu da igram'. Rekao je da će prvom prilikom kad bude mogao da dođe da gleda uživo meč u Areni. Drag mi je momak, a ispravnih je stavova, usled odnosa prema radu, životu, novcu... Pošten je. To isto je prepoznao kod mene.

Sećam se da mi je prilikom gostovanja Monci dao knjigu 'Nemilosrdni' i rekao mi je da pročitam i da mu kažem šta mislim. Prijalo mi je da za promenu ostavim telefon, knjiga mi daje adrenalin i motivaciju. Bio je Federiko ponosan što mi je preporučio poučno štivo koje govori o jednom od najboljih atleta svih vremena. Zainteresovao sam se da vidim kakav je put prošao, koliko je bio ispred vremena", istakao je Dušan Vlahović.

U intervjuu je govorio i o rekorderu reprezentacije Srbije po broju postignutih golova Aleksandru Mitroviću, predstojećem Evropskom prvenstvu i ostalim temama o kojima možete čuti u čitavom intervjuu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke