Vlahović o Piksijevoj šali, susretu sa Kristijanom i Zlatanovoj moćnoj poruci na srpskom!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 24.11.2021.
16:40
Izvor: Sportske.net, Telegraf

"Meni je tata uvek govorio..."

 EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije Dušan Vlahović dao je veliki intervju za Telegraf u kojem je govorio o brojnim temama poput Fiorentine, selekcije Srbije, Kristijana Ronalda, Zlatana Ibrahimovića...

Kako je od ranije već poznato, srpskom napadaču je fudbalski uzor upravo Ibrahimović sa kojim je imao zanimljiv susret.

"Razgovarali smo prošle sezone kada su nas oni ovde (u Firenci prim. aut) pobedili 3:2. Ja sam otišao do svlačionice Milana, razmenili smo par reči, dao mi je njegov dres i uslikali smo se. Tada mi je i rekao na srpskom: 'Ne odustaj, samo gazi', a na našem jeziku mi je napisao i poruku na dresu što je mene oduševilo. Tokom, ali ni nakon ove utakmice, nismo razgovarali. Oni su izgubili i nisam želeo da idem kod njega. Znam kako je kada se izgubi, sigurno nije lepo i prijatno i budući da znam dosta igrača iz Milana nisam želeo nikog da uznemiravam".

"Orlovi" su obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo iznenađujućom pobedom u Portugalu, kako je selektor Dragan Stojković uticao na igrače neposredno pred meč u Lisabonu.

"Mogu samo da kažem da nas je nasmejao na sastanku pred utakmicu. U toku govora rekao je jednu šalu na koju smo svi počeli da se smejemo. Tu smo malo probili led i otišli smo na utakmicu relaksiraniji i sa još većom verom da možemo do pobede. Uvek nam govori da imamo ozbiljan kvalitet, da možemo da igramo sa svima i on stvarno tako misli. Mister želi da igra ofanzivan fudbal, želi da se nadigrava sa svima, da drži loptu i što se kaže, da igramo sa stilom. Za Mistera je važno da bez obzira na rezultat igramo požrtvovano od prvog do poslednjeg minuta, da na kraju meča zaslužimo aplauz publike. Nadam se da ćemo nastaviti ovako. Verujem da ova reprezentacija sa Misterom na mestu selektora ima mogućnosti da napravi velike i istorijske rezultate".

I susret sa Kristijanom Ronaldom nakon meča bio je zanimljiv.

"Meni je tata uvek govorio da posle svake utakmice, bilo da pobedim ili izgubim, idem da se pozdravim sa protivničkim igračima, da pružim ruku svima i sudiji. Ja to radim i dan-danas. Tako sam otišao i kod njega i on je u tom momentu, razumljivo, bio jako nervozan i ljut. Rekao mi je samo, kao što je manje-više poznato, da je taj gol u Beogradu trebalo da bude priznat, da je to možda okrenulo sve i to je bilo to u principu. Ja sam mu poželeo sreću u baražu i rekao sam mu da će proći jer imaju jednog od najboljih igrača na svetu".

Srbija je na Mundijalu.

"Bilo je stvarno neverovatno. Još mi se nisu slegli utisci potpuno, ali jedan stvarno neverovatan osećaj, otići na veliko takmičenje, pobediti Portugaliju na domaćem terenu, i to utakmicu koja je značila finale za sve nas i ostvariti jedini rezultat koji nas je vodio na Svetsko prvenstvo. Mislim da smo napravili veliki uspeh, ali smatram da smo samo na početku. Jako malo vremena smo proveli igrajući u ovom sastavu i smatram da će vremenom doći sve na svoje mesto. Imamo Mistera za kog svi znamo kakav je bio kao igrač, a evo kako se pokazao kao trener. Imamo i grupu igrača koja poseduje ozbiljan kvalitet, zajedništvo, a koja drži do nacionalnog dresa. Ne bih voleo da odemo u Katar i ispadnemo u grupi nego da pokušamo da napravimo veliki, rezultat koji će obradovati naciju."

Kakve su nam šanse u Kataru?

"Mi smo na Svetskom prvenstvu i ako želimo da napravimo neki rezultat moramo da se nadigravamo sa najboljima i moramo da pobeđujemo velike ekipe. Što se mene tiče, sasvim je svejedno. Sa selektorom nisam razgovarao o tome, još uvek ne razmišljamo toliko daleko. Mi znamo šta nam je činiti, moramo tamo da idemo i da damo sve od sebe da pokušamo što više utakmica da pobedimo".

Ostatak intervjua možete pročitati na portalu Telegraf.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke