Vlahović prekinuo mučenje, "orlovi" odneli čitav plen iz Crne Gore!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 27.03.2023.
22:40
Izvor: Sportske.net

Srbija maksimalna posle prva dva kola, pamtiće se tri boda više nego igra u Podgorici...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije savladala je u Podgorici selekciju Crne Gore rezultatom 2:0 u okviru drugog kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Dvostruki strelac za Srbiju bio je Dušan Vlahović u 78. minutu meča i petom minutu nadoknade vremena.

Utakmica Pod Goricom je od samog početka obilovala žestokim duelima igrača dva tima koji se nisu štedeli, pa je atraktivna igra ipak izostala.

Čitavo prvo poluvreme proteklo je u prilično mirnom ritmu bez previše uzbuđenja, kada se radi o izglednim prilika za gol.

Crnogorci su krenuli veoma agresivno od prvog minuta, a visoki presing umalo nije urodio plodom posle greške Vanje Milinkovića Savića.

Jovetić je pokušao da lobuje, ali nije uspeo.

Uzvratila je Srbija, odličnu akciju po sredini terena završio je Mitrović udarcem koji je završio pored gola.

Malo šta smo mogli da vidimo od dve ekipe, slično je bilo i u drugom poluvremenu, mada su Crnogorci propustili ozbiljnu priliku kada je posle udarca Jovetića sa ivice kaznenog prostora Vanja Milinković Savić ponovo morao da reaguje.

Uveo je u igru selektor Stojković Dušana Vlahovića i Andriju Živkovića već posle prvih 45 minuta, trebalo im je malo vremena da uđe u ritam, a ofanzivno opredeljenje našeg tima ispostavilo se kao pun pogodak.

Igrao se 78. minut, Mladenović je probio po levoj strani, a na loptu je natrčao napadač Juventusa koji ju je sproveo u mrežu.

Krenuli su Crnogorci od tog trenutka prilično ofanzivno na sve ili ništa, ali na kraju nisu uspeli da izbegnu poraz.

Konačan rezultat postavio je raspoloženi Vlahović, sevnula je kontra koju je povukao Saša Lukić, dodao loptu ka našem napadaču koji je ponovo matirao Mijatovića.

Srbija je posle prvog kvalifikacionog ciklusa maksimalna sa šest bodova iz dve utakmice, a svoj naredni meč "orlovi" igraju protiv Bugarske u Razgradu 20. juna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke