Vlahović presudio žilavim Luksemburžanima, mreža Srbije konačno netaknuta!

Autor: Ivan Cvetković
subota 09.10.2021.
22:39
Izvor: Sportske.net

Nije sve štimalo u redovima gostiju, ali pobedi se u zube ne gleda.

EPA-EFE/JULIEN WARNAND
EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije savladala je kao gost Luksemburg sa 1:0 u okviru šestog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

"Orlovi" su zapretili prvi opasnom akcijom iz prekida, Tadić je uposlio Kostića koji je iskosa s leve strane šutirao pravo u Morisa.

Nastavili su gosti sa opasnim napadima, Mitrović je uposlio Vlahovića, ali napadač Fiorentine nije uspeo da zahvati loptu na najbolji način unutar kaznenog prostora rivala.

Luksemburg nije odustajao od građenja igre iz poslednje linije, zabeležio je i nekoliko udaraca sa distance preko Tila i Sinanija, na drugoj strani Vlahović ponovo promašuje veoma dobru priliku kada sa desne strane gađa suprotni ugao Morisa.

Veoma kontroverzna bila je odluka škotskog sudije Koluma da ne dosudi penal za Srbiju posle očiglednog kontakta između Tadića i Morisa u kaznenom prostoru gostiju.

Selektor Stojković je na poluvremenu izvršio dve izmene, indisponiranog Pavlovića zamenio je Spajićem, dok eksperiment sa Đuričićem po desnoj strani nije prošao, pa je njegovo mesto zauzeo Radonjić.

Donelo je to nešto živahniju igru "orlova" u drugom delu igre, pa je tako stiglo i veliko olakšanje.

Igrao se 68. minut kada je Veljković sjajnim dodavanjem poslao loptu Dušanu Vlahoviću, napadač je ušao u kazneni prostor i rutinski savladao Morisa.

U igru su potom ušli Lazović i Lukić koji su doneli prekopotreban balans svojoj ekipi, ali Luksemburg nije odustajao.

Nedugo nakon toga, "orlovi" su imali veliku priliku preko Milinković Savića koji je posle kornera glavom gađao pravo u Morisa, da bi domaćin preuzeo terensku inicijativu kroz nešto veći posed lopte.

Istakao se i Nastasić svojom intervencijom ispred Bareira, ali Srbija je na kraju uspela da sačuva svoj gol. Mogli su "orlovi" i do ubedljivijeg trijumfa, međutim drugi gol Vlahovića bio je poništen zbog ofsajda.

Veoma važna pobeda u Luksemburgu dovela je "orlove" do prvog mesta u svojoj grupi, sada imaju bod više od Portugalije koja svoj naredni takmičarski meč igra 12. oktobra protiv Luksemburga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke