Vlahovićeva vrednost eksponencijalno raste, a koliko vrede Mitrović i Jović?

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.12.2021.
23:37
Izvor: Sportske.net

Najnovije procene.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Ono što nam daje razloga za optimizam u susret Svetskom prvenstvu naredne godine jeste i to što imamo trojicu vrhunskih napadača, od kojih je poslednjih meseci u prvom planu Dušan Vlahović.

Najbolji strelac Fiorentine i Serije A nalazi se na meti velikog broja evropskih klubova koji ga žele u svojim redovima, poput Arsenala, Juventusa, Atletiko Madrida, Totenhema..., a uporedo s tim raste i njegova tržišna vrednost po proceni ''Transfermarkta''.

Juče je ta vrednost ponovo ažurirana i sada iznosi 70 miliona evra, a jedini u Seriji A koji je procenjen na višu sumu je Lautaro s 80 miliona.

Ali, pogled na grafički prikaz promene Vlahovićeve tržišne vrednosti najbolje pokazuje koliko ovaj 21-godišnji momak napreduje iz meseca u mesec. Primera radi, on je na istom sajtu procenjivan na 50 miliona pre samo dva meseca, u junu na 40 miliona, u martu na 25, a pre tačno godinu dana, krajem decembra 2020. godine, ta procena je iznosila samo 16 miliona evra.

Ali, za razliku od Vlahovića, najbolji strelac reprezentacije Srbije i engleskog Fulama Aleksandar Mitrović deluje prilično potcenjeno. Naravno, razlog za to je i što se sa Fulamom posle jedne sezone u Premijer ligi vraća u Čempionšip, gde nastupa i ove sezone. Iako je golgeterski veoma raspoložen, Mitrovićeva vrednost na ''Transfermarktu'' sada se procenjuje na 18 miliona, što je za dva miliona više u odnosu na prethodnu procenu iz juna ove godine.

Što se tiče Luke Jovića iz Real Madrida, njegova procenjena tržišna vrednost još uvek nije ažurirana, a prema proceni iz juna, Jović vredi 20 miliona. Ovih dana se očekuje i najnovija procena, verujemo nešto veća od te sume.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke