Vojvodina falsifikovala finansijski izveštaj, navijači revoltirani

Autor: Nemanja Janošev
sreda 20.10.2021.
19:54
Izvor: Sportske.net

Situacija u Voši nije idealna sudeći po reakcijama navijača.

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Ujedinjeni navijači FK Vojvodina oglasili su se saopštenjem u kojem navode da je uprava kluba falsifikovala finansijski izveštaj iz prošle godine, a da je isti Skupštinska većina usvojila.

U saopštenju dostavljenom medijima, Ujedinjeni navijači FK Vojvodina iznose stavove u vezi sa radom aktuelne uprave koja se prošle sezone susretala sa brojnim finansijskim problemima.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Povodom sednice Skupštine FK „VOJVODINA“ Novi Sad koja je održana 20. 10. 2021. godine u prostorijama FC „Vujadin Boškov“, Novosadski put 114 u Novom Sadu, sa početkom u 18 časova UJEDINjENI NAVIJAČI FK „VOJVODINA“ NOVI SAD obaveštavaju javnost: Da je nezavisna revizorska kuća „PRVA REVIZIJA“, Beograd dala svoje „Mišljenje sa rezervom“ na finansijske izveštaje Kluba na dan 31.12.2020. godine, kao i rezultate poslovanja i tokove gotovine za 2020. godinu. Mišljenje sa rezervom Revizor izraižava kada se ne slaže sa iskazivanjem odredenih pozicija u finansijskim izvštajima, odnosno u slučaju kada ne može izraziti pozitivno mišljenje. Osnovni razlog za izražavanje mišljenja sa rezervom, Nezavisnog revizora „PRVA REVIZIJA“, Beograd je neslaganje sa prikazom finansijskih izveštaja FUDBALSKOG KLUBA „VOJVODINA”, Novi Sad na dan 31.12.2020.
godine.

Osnove za mišljenje sa rezervom:

❖ Rukovodstvo Kluba nije izvršilo procenu obezvređenosti ulaganja:
Na osnovu raspoloživih isprava, Revizor nije bio u mogućnosti da proceni nadoknadivu vrednost ulaganja u iznosu od 63.189.000,00 RSD, niti uticaj obezvređenja učešća u kapitalu na priložene finansijske izveštaje Kluba za 2020. godinu.

❖ Rukovodstvo Kluba nije obezbedilo sprovođenje postupka nezavisne potvrde stanja Revizor nije bio u mogućnosti da utvrdi mogući uticaj na finansijske izveštaje za 2020. godinu po osnovu usaglašenja obaveza sa dobavljačima.

❖ Rukovodstvo Kluba nije omogućilo uvid u knjige izdatih i primljenih računa za 2020. godinu U okviru obaveza po osnovu poreza na dodatu vrednost, na dan 31.12.2020. godine, iskazan je iznos od 10.762.000,00 RSD. Revizor nije dobio na uvid knjige izdatih i primljenih računa za 2020. godinu, te stoga Revizor nije bio u mogućnosti da se uveri da su obaveze po osnovu poreza na dodatu vrednost odgovarajuće iskazane. Imajući u vidu gore navedeno, iskazano „Mišljenje sa rezervom“ nezavisnog revizora „PRVA REVIZIJA“, Beograd, kao i da nismo imali uvid u dokument „Pismo Rukovodstvu“ koji predstavlja sastavni deo svakog postupka revizije, nismo u mogućnosti da odobrimo usvajanje FINANSIJSKOG IZVEŠTAJA FK „VOJVODINA” NOVI SAD ZA 2020. GODINU. Pored toga, Ujedinjeni navijači Vojvodine obavestili su Predsednika skupštine, da uz poziv za sednicu, istovremeno nije dostavljen materijal za predloženi Dnevni red, osim za Tačku 6, te su stoga inicirali da se predloženi Dnevni red ne usvoji, odnosno predložili su da se zakaže nova Skupština Kluba, za koju bi materijal sa predloženim Dnevnim redom bio dostavljen članovima Skupštine u skladu sa Statutom, odnosno Poslovnikom o radu Skupštine FK "Vojvodina" Novi Sad. Na ovaj način, članovima Skupštine bio bi omogućen redovan rad, odnosno stvorili bi se uslovi da Skupština radi i odlučuje u punom kapacitetu", navodi se u saopštenju uz poruku: "Do konačne pobede - uprava napolje".


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke