Vojvodina - Gde su transferi, šta je sa stadionom...?

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.02.2021.
14:00
Izvor: Sportske.net, 021.rs

Na ''Karađorđu'' sve teža situacija, ima li rešenja?

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Mesecima već trener Nenad Lalatović javno poziva upravu Vojvodine da ispuni svoje obaveze prema igračima i zaposlenima u klubu, a utisak je da situacija ne samo da se ne popravlja, nego su problemi sve veći.

Pomoć se očekuje i od gradskih vlasti, na šta je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević odgovorio u razgovoru za portal ''021.rs''.

''Spremni smo da pomognemo još više. Ne razumem se toliko u fudbal kao svi oni u klubu, iako sam ljubitelj, ali prateći sportsku štampu razumeo sam da klubovi žive, između ostalog, i od kupovine i prodaje igrača, a ne samo od toga da neko odreši kesu. Bilo bi lepo da vidimo šta su oni to prodali, kupili, jesu li koji dinar napravili iz toga, valjda im je i to posao. Najlakše je reći nije nam dao pare grad ili Srbijagas", istakao je Vučević.
 
Međutim, postavlja se pitanje kakve će reakcije u javnosti biti ukoliko se izdvoje značajnija sredstva za pomoć klubu.

"Mogu da garantujem da će grad nastaviti da pomaže. Ako budem vanredno davao pare za klub, onda ćete mi reći zašto grad daje pare njima, a ne socijalno ugroženim porodicama, tu nema kraja. Ako ja sad izvadim pare za klub, a spreman sam da im nešto pomognemo, onda ćete reći što dajemo profesionalnim fudbalerima.

Nasuprot tome, deo javnosti smatra da grad mora da pomogne, pa će onda biti tri transparenta protiv mene kako grad ćuti dok je u problemima. Spremni smo da pomognemo, a ja ne mogu da uđem u to ko je od rukovodstva kluba u loži i ja više nikad neću ići na utakmice", dodao je Vučević.


 Ne tako davno se iz Vojvodine najavljivala i izgradnja novog stadiona, na šta je Vučević takođe podsetio.

"Moraju da kažu šta će biti sa stadionom Karađorđe, hoćemo li ići u izgradnju novog. Dobiće tranšu iz FSS kao pozajmicu za jednu mesečnu platu, ali fond plata je ogroman u Vojvodini, nije mali, iako je sigurno veći u Zvezdi i Partizanu. Ja mogu da pomažem Vojvodini, a onda da očekujem napad zašto smo novac dali klubu, a ne nekome kome je možda taj novac bio potrebniji", zaključuje Vučević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke