Vojvodina i Mladost igrali 2x70 minuta, Novosađani slavili posle preokreta

Autor: Darko Mitrović
subota 06.07.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Poslednja pripremna utakmica Vojvodine tokom boravka na Zlatiboru.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine privode kraju pripreme na Zlatiboru, a večeras su u poslednjoj kontrolnoj utakmici savladali lučansku Mladost sa 3:2.

Zanimljivo, treneri dveju ekipa su se dogovorili da se meč odigra dva puta po 70 minuta, a ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Carević, Lazarević, Korać, Crnomarković, Đorđević, Petrović, Poletanović, Radulović, Veličkovi, Seri, Ivanović.

Drugih 70 minuta: Rosić, Butean, Jeličić, Drobnjak, Lukas Baros, Savićević, Popović, Sukačev, Nikolić, Vukanović, Vukić.

Mladost: Stamenković, Alempijević, Bojić, Divac, Varjačić, Leković, Pejović, Udovičić, Cvetinović, Jakubu, Ljubomirac. 

U igru sa klupe ušli su Samčović, Bondžulić, Tumbasević, Pribaković, Frajdej, Endiaj, Žunić.

Mladost je povela u petom minutu kada je Jakubu pobegao odbrani Vojvodine i potom ''bocnuo'' loptu preko Carevića i od stative pogodio za 0:1.

Vojvodina je zatim preuzela inicijativu, pretio je Petrović, ali se na izjednačenje čekalo sve do 56. minuta kada je mrežu Lučanaca pogodio njihov doskorašnji fudbaler Marko Veličković.

Seri je poslao povratni pas, a na pravom mestu bio je Veličković koji je pogodio donji desni ugao za 1:1. Dva minuta kasnije isti igrač je pokušao sa nekih 20 metara, ali je golman Stamenković uspešno intervenisao.

Vojvodina je do preokreta stigla u 108. minutu kada je Petar Sukačev osvojio loptu ispred šesnaesterca Mladosti, potom sam izgradio sebi poziciju za šut i pogodio donji levi ugao za 2:1.

Pitanje pobednika je rešeno u 132. minutu, kada je treći gol za Novosađane postigao Nikolić za nedostižnih 3:1.

Konačnih 3:2 postavljeno je pet minuta kasnije, kada je Endiaj iznudio penal, a onda ga i realizovao.

Ekipa Vojvodine se posle ove utakmice vraća u Novi Sad, gde će odraditi i poslednju fazu priprema pred start sezone i utakmicu protiv Tekstilca, koja je na programu 20. jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke