Vojvodina i Partizan - Perifernim vidom ka narednom protivniku

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 25.07.2021.
10:18
Izvor: Sportske.net

Vojvodina je dobila prethodne dve ligaške utakmice na svom terenu protiv Partizana, ali crno-beli su u polufinalu Kupa prošle godine slavili u "srpskoj Atini".

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine dočekaće Partizan na stadionu "Karađorđe" u derbi utakmici 2. kola Superlige Srbije.

Težak meč koji dolazi između dva evropska duela za ekipe iz Novog Sada i Beograda, te želja da se dobra atmosfera nastavi, ali uz pažljivu igru i perifernim vidom gledanje ka narednom protivniku.

Partizan kao favorit ulazi u ovaj meč. Raspoložena je ekipa Aleksandra Stanojevića u napadačkom pogledu, dok odbrana deluje veoma dobro sa Vujačićem i Saničaninom, koji će danas igrati protiv dojučerašnjih saigrača.

Ekipa Slavoljuba Đorđevića je protiv Crvene zvezde pokazala da ima potencijala da se i ove sezone bori za vrh tabele uprkos brojnim pretrpljenim promenama. Dušan Stevanović i Vladimir Kovačević izgledaju odlično u štoperskom tandemu, Nemanja Čović predvodi ekipu na polovini rivala, dok će "motor" na sredini biti mladi Mirko Topić, ukoliko ga povrede zaobiđu.

Đorđević bi mogao da krene jako na Partizan u ovom susretu i praktično u najboljem mogućem sastavu izađe pred svoje navijače. Umesto Mrkaića, u špicu bi mogao da se nađe brzonogi Dejan Zukić, ali ne bi bilo iznenađenje ukoliko se ova promena desi tek u drugom poluvremenu, kako bi se ubrzala igra, što je bio slučaj protiv Panevežisa i urodio je plodom.

Startno mesto se nameće i za Nebojšu Bastajića, pre nego li za Vladana Novevskog, za razliku od prethodna dva duela.

VOJVODINA: N. Simić - Cucin, Stevanović, Kovačević, Devetak - Topić, Maksimović - V. Simić, Čović, Bastajić - Zukić.


Kada je reč o Partizanu, Stanojević je najavio promene, a jedna se sama nametnula. Naravno, reč je o poziciji golmana, pa će se među stativama stadiona "Karađorđe" naći Aleksandar Popović. 

U odbrani ne bi trebalo da bude promena u odnosu na meč sa Dunajskom Stredom izuzev povređenog Miljkovića kojeg će zameniti Živković. Na sredini terena mogao bi da se nađe Šćekić kako bi se Jojić odmorio, Danilo Pantić ne bi smeo da bude zapostavljen, dok se u startnu postavu, pretpostavljamo, vraća Bibras Natho. Dilema je sam špic - hoće li Stanojević odmarati Rikarda ili će šansu pak dobiti mlađani Marko Milanović? 

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Pantić  - Jović, Natho, Rikardo.

Utakmica počinje od 21 sat - Partizan će juriti drugi trijumf u šampionatu, a Vojvodina prvi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke