Vojvodina ima novo rukovodstvo i napada Ligu šampiona! Stigla i Mihina poruka, a ko će biti nova zvezda kluba?

Autor: Darko Mitrović
petak 27.05.2022.
20:38
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Posle razočaravajuće sezone stižu bolji dani za novodsadskog superligaša?

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Kako su ''Sportske'' najavile još pre deset dana, Dragoljub Zbiljić je danas i zvanično imenovan za novog predsednika Upravnog odbora FK Vojvodina.

Ova odluka je doneta na izbornoj sednici Skupštine kluba, a za predsednika Skupštine je ponovo izabran Milan N. Đukić.

Već u svom prvom govoru posle izbora na najodgovorniju poziciju u klubu, Dragoljub Zbiljić je izneo ambiciozni plan da Vojvodina zaigra u grupnoj fazi jednog od dva evropska takmičenja.

''Imamo jasan plan, moramo da se ponašamo odgovorno, jer moramo da budemo i profitni centar, osim što smo sportski. Osim što moramo da imamo rezultate, moramo da razmišljamo o finansiranju od prvog dana mog mandata, što znači da idemo u tri pravca.

Jedan je da izborimo plasman u Evropu, što je veoma važno, najbolje bi bilo direktno u Ligu šampiona, ako ne, onda kroz kvalifikacije sa pozicije broj dva. Ukoliko to ne uspemo, onda da se plasiramo u Ligu Evrope, jer tako punimo budžet i spremamo se za godine koje dolaze.

Drugi pravac u koji najviše verujem je rad omladinske škole i iskreno verujem da je to najbolji deo kluba u prethodnim godinama i siguran sam da će tako da nastavi i gospodin Grujić sa svojim saradnicima.

Želimo da češće gledamo igrače kao što su Milošević, Majstorović, da produžimo ugovor sa Kabićem i da on bude zvezda kluba, da nakon toga pričamo o transferima i da punimo budžet iz naših transfera. I treći pravac je nešto za šta, kao neko ko je diplomirao na marketingu, mogu da kažem da je bilo malo zapostavljeno i na niskom nivou u prethodnom periodu, a to je marketing.

Očekujem da, osim generalnog sponzora, imamo i veći broj sponzora, da imamo i treći pravac priliva novca, da pratimo tu finansijsku disciplinu i da razmišljamo o visokim dometima na sportskom polju.

Hvala svim prijateljima koji su mi poručili šta znači biti na trećem mestu, ali iskreno, niti ja, niti Dušan Bajatović, niti ostali članovi uprave znamo da igramo za treće mesto. Da se niko ne ljuti, ali mi sigurno idemo na prvo mesto od prvog kola. Teško će se uzimati bodovi na „Karađorđu“, u to sam siguran i zaista idemo na najviše domete od prve sezone. Bilo mi je važno da vam objasnim ova tri koncepta punjenja budžeta, jer to je moja oblast, tu nauku volim i primeniću svo svoje znanje u klubu'', rekao je, između ostalog, Dragoljub Zbiljić.

Poruku podrške Zbiljić je dobio i od članova šampionske generacije Vojvodine, Miroslava Tanjge i Siniše Mihajlovića, aktuelnog trenera Bolonje.

''Kada pričamo o Dragoljubu Zbiljiću, onda moramo da istaknemo više pozitivnih stvari o njemu kao ličnosti. On je jedan uspešan biznismen, uspešan čovek, veoma motivisan, ambiciozan i spreman da uđe u koštac sa svim problemima. Upravo je zbog toga Vojvodina dobila pravog vođu.

Ako Vojvodina dobije, a dobiće sve od gore navedenog, od njegovog znanja, želje za za uspehom, iskustva, a da ne pričamo o njegovim organizacionim sposobnostima, onda svima nama kojima je Voša u srcu treba da poraste optimizam u ovom trenutku. Mislim da svi mi moramo da mu pružimo podršku i pomognemo da uspe u svojim namerama, jer je prihvatio da preuzme klub u tako teškom trenutku, kada ne cvetaju ruže, a to je najbolji dokaz koliko mu je stalo da pomogne. Sa ovakvim rukovodstvom, novim ljudima, uz neke koji su ostali, verujem da je pred Vojvodinom svetla budućnost.

Pratim sve rezultate i sve što se dešava u Vojvodini i oko Vojvodine, onoliko koliko mogu da postignem pored svojih profesionalnih obaveza. Kao neko ko je upoznat sa svim što se dešava u klubu, zato i mogu da stojim iza svojih reči da dolazi pravi čovek u pravom, ali ne lakom trenutku. On kao pojedinac mora da ima podršku svih nas kojima je stalo do Vojvodine.

Baš smo sinoć Siniša i ja pričali o Vojvodini i on je upoznat sa dešavanjima u klubu i veoma mu je važno da Voša bude u pravim rukama. I on zna kakav je čovek Dragoljub Zbiljić i da je sada pravi trenutak da se krene prema napred, jer je tu pravi vođa. Siniša i ja smo uvek uz Vojvodinu'', poručio je Miroslav Tanjga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke