Vojvodina iznenada ispunila uslove, Austrijanci dolaze na ''Karađorđe''?!

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.07.2021.
18:25
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Neočekivana informacija imajući u vidu ono što je pre par dana izneo direktor stadiona.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Fudbalski klub Vojvodina ima dobru vest za svoje navijače, dan pred revanš sa litvanskim Panevežisom. Ukoliko sutra sve prođe prema očekivanjima i Vojvodina se plasira u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, u narednoj rundi takmičenja će ipak dočekati austraijski LASK na svom stadionu, a ne na stadionu Partizana kao alternativi.

Vojvodina se tim povodom danas oglasila saopštenjem na klupskom sajtu koje u nastavku prenosimo u celini.

''Fudbalski klub Vojvodina sa zadovoljstvom obaveštava sportsku javnost i sve svoje navijače da je stadion „Karađorđe“ dobio dozvolu UEFA za odigravanje meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije, što znači da će, ako prođe Panevežis, Voša na svom stadionu dočekati ekipu LASK-a.

Kao što je poznato, stadion „Karađorđe“ nije bio licenciran za treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, pa je postojala bojazan da bi Voša potencijalnog narednog rivala morala da ugosti van Novog Sada.

Fudbalski klub Vojvodina, odnosno stadion „Karađorđe“ naknadno je ispunio sve potrebne kriterijume i obezbedio uslove za zvaničnu licencu, odnosno pravo da organizuje i ugosti i narednog rivala, austrijski LASK, ako prethodno eliminiše litvanski Panevežis.

Vojvodina dočekuje Panevežis u četvrtak od 20 sati i brani rezultat od 1:0 iz prvog meča. Ukoliko prođe litvanski klub, već narednog četvrtka, petog avgusta, na 'Karađorđe' stiže LASK, dok je revanš na programu 12. avgusta, u Austriji'', navodi se u saopštenju.

Podsetimo, direktor stadiona Dragomir Tanović je pre samo četiri dana, takođe na klupskom sajtu, objasnio koje uslove Vojvodina treba da ispuni da bi i u trećem kolu kvalifikacija bila domaćin na svom terenu.

''Naš stadion je licenciran u trećoj kategoriji, što znači da možemo da organizujemo još revanš meč sa Panevežisom. Već u sledećem kolu bojim se da nećemo biti u mogućnosti da igramo na našem stadionu. Za to je potrebna licenca druge kategorije, koja za početak podrazumeva 'češljeve' na ulazu, rotirajuće metalne ulaze na stadionu sa merenjima'', rekao je tada Tanović, pa je ostalo nejasno kada je Vojvodina uspela da ispuni ove pomenute uslove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke