Vojvodina juri prolaz protiv Litvanaca, Đorđević pravi promenu u napadu

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 29.07.2021.
09:55
Izvor: Sportske.net

Voša dočekuje Litvance.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine pokušaće da osiguraju plasman u 3. rundu kvalifikacija za Ligu konfernecija pošto večeras na svom "Karađorđu" dočekuju litvanski Panevežis u revanšu.

U prvoj utakmici, Vojvodina je pobedila pogotkom kapitena Nemanje Čovića iz drugog poluvremena i tako stekla minimalnu prednost pred dolazak na svoj stadion.

Nisu odigrali na najboljem mogućem nivou u prvom susretu sa Panevežisom, pre svega, dopuštajući im dosta prostora za udarce sa distance. Moglo je to višestruko da ih košta da su Litvanci namestili "nišanske sprave". Čekali su svoju šansu na gostovanju i dočekali je kada je Dejan Zukić presekao odbranu Panevežisa izvanrednim pasom za Čovića, a ovaj poslao loptu pod prečku gola Golasa.

Nije to dobro izgledalo protiv Partizana, kada je Vojvodina u pitanju. U grču su bili izabranici Slavoljuba Đorđevića pred oko 5000 duša na "Karađorđu", što je beogradski tim znao da iskoristi i kazni. Đorđević neće menjati odbranu za predstojeći susret, ali hoće vezni red i napad, a posebno je bilo prekopotrebno to učiniti u poziciji koja je zadužena za završavanje akcija.

Nedostajalo je kreativnosti i prodornosti protiv Partizana, što je Đorđević uvideo rekavši da će biti promena u napadu, pa će tako umesto Mrkaića, meč započeti Zukić. Takođe, naveo je da se još dvoumi kako će izgledati sredina terena i tu se pre svega misli na to da li će se Mirku Topiću pridružiti Aleksandar Busnić ili Novica Maksimović.

Za razliku od prethodnih duela, šansu bi umesto Vladana Novevskog mogao da dobije iskusniji Nebojša Bastajić.

VOJVODINA: N. Simić - Cucin, Kovačević, Stevanović, Devetak - Topić, Maksimović - Bastajić, Čović, V. Simić - Zukić.

Meč se igra danas od 20.00 sati uz prenose na programima RTS i Arene sport, a Vojvodina je favorit i njihov trijumf se plaća solidnom kvotom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke