Vojvodina protiv "legije stranaca", ko ne putuje i šta je sa jednim od najboljih protiv Zvezde?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 20.07.2021.
14:40
Izvor: Sportske.net

Slavoljub Đorđević pred medijima.

FK Vojvodina
FK Vojvodina

Povezane vesti

Trener fudbalera Vojvodine Slavoljub Đorđević veruje da je njegov tim sposoban da u dvomeču izbaci litvanski Panevežis, ali je svestan kvaliteta njihovog rivala.

Novosadski tim sutra putuje u Litvaniju, gde ih u četvrtak očekuje premijerni meč na evro sceni u ovoj sezoni. Za protivnika će imati Panevežis, očekuje ih približni vremenski uslovi nego li ovde, ali i "legija stranaca".

"Jedna jako dobra ekipa bez obzira na to što nisu previše atraktivni. Imaju sedam Brazilaca, dva Grka, Kolumbijca, Holanđanina... Jedna legija stranaca, ozbiljan klub i prave dobre rezultate. Samim tim, čeka nas neugodan dvomeč, ali dobro smo trenirali i ja sam veoma optimističan", započeo je Đorđević.

On je potom upitan da li vidi prednost za rivala u tome što se prva utakmica igra u Litvaniji.

"Generalno, nikada nisam gledao prvu utakmicu, kada je dvomeč u pitanju. Možda je psihološki bolje kada drugu utakmicu igrate kod kuće, ali s druge strane je i nekada teret. Meni je svejedno, zaista".

Pojedini fudbaleri su van protokola od prvog kola, pa će tako biti i u predstojećem periodu. S druge strane, mladi desni bek Marko Bjeković neće biti dostupan zbog povrede zgloba, dok male poteškoće oseća Dušan Stevanović, koji je bio fenomenalan protiv Crvene zvezde. Putovaće sa timom, ali nije sigurno da će biti u početnom sastavu.

"Nešković je povređen od prvog dana, zajedno sa Mićom Vukadinovićem i Stefanom Đorđevićem. Bjeković je doživeo malo jaču distorziju zgloba i u četvrtak ima magnetnu rezonancu kako bismo videli stepen povrede. Takođe, Dušan Stevanović je dobio jedan udarac u tetivu, koju je već povređivao i imao problema na pripremama. Međutim, danas je trenirao i naš lekar je ubeđen da će to sve biti dobro. Dakle, u odnosu na Crvenu zvezdu, neće biti samo Bjekovića".

Pravilo bonus igrača u evropskim takmičenjima ne važi, pa bi mogli da vidmo nekoliko značajnih promena u ekipi.

"Biće nekih korekcija što se tiče sastava. Stavljam akcenat na disciplinu, blokove, tranziciju... Momci za sada jako korektno to rade. Sigurno je da bi trebalo da se podigne nekoliko stavki, pre svega, u samoj igri s loptom. Idemo na rezultat u ovom teškom periodu, a sve ostalo će doći vremenom. Težiću k tome da budu disciplinovani i agresivni i siguran sam da rezultat s tim neće izostati".

Trener Voše nam je malo i približio kako deluje Panevežeis kao ekipa.

"Nezgodna su ekipa, igraju uglavnom 4-2-3-1, a ono što je zanimljivo jeste da im desni bek igra levom nogom, što znači da praktično igraju sa dva krila po toj strani. Tu su izuzetno opasni".

O potencijalnom protivniku u narednoj rundi...

"Ni u jednom trenutku ne razmišljam o LASK. Ima vremena za priču sa njima, prvobitno se okrećemo Panevežisu, a potom Partizanu", završio je Đorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke