Vojvodina u problemu, moraće uskoro u Humsku!?

Autor: Darko Mitrović
subota 24.07.2021.
12:07
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Teško da će nešto moći da se promeni u ovako kratkom roku.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Ekipa Vojvodine odlično je započela novu sezonu, najpre remijem sa Crvenom zvezdom na ''Marakani'', a onda i pobedom u Litvaniji nad Panevežisom od 1:0 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Sutra Novosađane očekuje još jedan superligaški derbi, ovoga puta sa Partizanom na ''Karađorđu'', a onda narednog četvrtka i evropski revanš sa Panevežisom na istom stadionu.

Ali, ako Vojvodina ispuni očekivanja protiv Litvanaca i plasira se u treće kolo kvalifikacija, onda u nastavku tog takmičenja gotovo izvesno neće moći da kao domaćin igra na ''Karađorđu''. 

To je danas na pres konferenciji, između ostalog, otkrio direktor stadiona Dragomir Tanović.

''Naš stadion je licenciran u trećoj kategoriji, što znači da možemo da organizujemo još revanš meč sa Panevežisom. Već u sledećem kolu bojim se da nećemo biti u mogućnosti da igramo na našem stadionu. Za to je potrebna licenca druge kategorije, koja za početak podrazumeva 'češljeve' na ulazu, rotirajuće metalne ulaze na stadionu sa merenjima. Nažalost, ukoliko prođemo Panevežis, u narednoj rundi igraćemo verovatno van 'Karađorđa', a alternativa je stadion Partizana'', izjavio je Tanović.

On je dodao i da je tokom leta već urađeno dosta toga na stadionu, ali to nije bilo dovoljno da ''Karađorđe'' uđe u višu kategoriju po kriterijumima UEFA. Ono što tek treba da usledi je kompletna rekonstrukcija stadiona.

''Prošle godine u februaru trebalo je počnemo kompletnu rekonstrukciju stadiona, ali je pandemija uticala i poremetila sve planove. Prema mojim saznanjima, u decembru bi trebalo da počnemo sa renoviranjem. Ono podrazumeva radove po segmentima, kako bismo mi tokom renoviranja i dalje mogli da organizujemo utakmice na 'Karađorđu'. Projekat je prošao sve potrebne inspenkcijske nadzore, sredstva su obezbeđena i ne odustajemo od toga da nastavimo da igramo na našem stadionu'', zaključio je Tanović.

Podsetimo, ukoliko prođe dalje, rival Vojvodini u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija biće austrijski LASK.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke