''Vole saopštenja, pričaju o penalima, kukaju na sudije…''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.08.2020.
15:45
Izvor: Sportske.net, aa.com.tr

Da li se neko prepoznao?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Početak nove sezone u domaćoj Linglong Superligi obeležilo je i novo prepucavanje na relaciji Crvena zvezda - Partizan, a zbog penala dosuđenih za jedne i druge u prvom kolu šampionata.

Što se toga tiče, drugo kolo je bilo donekle mirnije, iako sada pristalice Partizana izdvajaju par spornih situacija iz Novog Pazara, pre svega onu koja je prethodila jedanaestercu za domaće, da li je bio ofsajd ili ne. Većina je ipak složna u oceni da suđenje nije bio glavni razlog Partizanovog poraza.

Sva ova dešavanja, naravno, prate i u FSS, a sportski direktor Saveza Vladimir Matijašević je u razgovoru za ''Anadolu Agency'' izneo svoje viđenje ovakvih prepucavanja.

''Ne znam šta vas to čudi, oni vole da pišu saopštenja. Sve deluje zaista ružno, pričaju o penalima, kukaju na sudije… A tek je prvo kolo, šta će biti u finišu prvenstva?

Stvorila se atmosfera da svaki eventualni kiks Zvezde, Partizana ili Vojvodine podrazumeva obavezan haos u javnosti. To nije dobro. Naši najveći klubovi treba da služe za primer ostalima i da se usredsrede na uspeh u Evropi.

Očekujemo od sva četiri predstavnika na međunarodnoj sceni da što dalje doguraju u evro-kvalifikacijama i da što više njih zaigra grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope.

Prvenstvo je dugo, imamo još 37 kola do kraja, biće vremena za saopštenja. Znam klubove koji nikada nisu napisali nijedno saopštenje. U stavu kluba ogleda se i njegova veličina“, poručuje Matijašević.

Kada je u pitanju reprezentacija, u septembru počinju novi izazovi u Ligi nacija, što je uvod u baraž u Norveškoj početkom oktobra, a Matijašević najavljuje prijatno iznenađenje za ''Orlove'' u Novoj Pazovi.

''Nove sobe, restoran, kafić… Predsednik Kokeza i generalni sekretar Šurbatović su tokom korone bili vrlo aktivni i mislim da će se reprezentativci Srbije prijatno iznenaditi kada uđu u nove prostorije. Dva meča u Ligi nacija su lepa prilika da se uigramo pre utakmice godine protiv Norveške u Oslu'', konstatovao je Matijašević.
-
Baner Liga Sampiona

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Thursday, 06.08.2020
23:12

Није нека величина ако гледаш друге како краду и ништа не предузимаш да се то спречи.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 06.08.2020
16:53

Dosta više laži i spinova jer Partizan nije napisao saopštenje već je to uradio Vuletić u svoje ime iako jedini moralno pravo ima Partizan da se žali jer je jedini bio za VAR i strane sudije dok su svi ostali bili za ovakvo suđenje i jer je Partizan jedini pokraden u oba kola: nedosuđen penal nad Vitasom u Kruševcu i nepokazan crveni golmanu napretka, a u novom pazaru izmišljen penal za domaćina, nedosuđen penal Partizanu nad Miletićem i nepokazana 2 žuta kartona Siseu. Jedini koji su pisali saopštenje su zvezda i filijale iz Niša i Novog Sada, a bodovi im nisu oduzeti kao što je Kokezin FSS uradio to Partizanu. Tim sveta da igra SL ne bi mogao da bude prvak s uslovima koje ima Partizan. Kokeza odlazi!

avatar
Dr fudbala Miloje
Sunday, 09.08.2020
14:09

Звезда је једина тражила ВАР технологију службеним путем а ви само спинујете.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 10.08.2020
23:48

Jeste, jeste, Zvezdan Terzić generalni direktor zvezde moli sin Kostadina Terzića zaduženog za VAR ispred FSS, a sin Kostadin ne da ocu Zvezdanu. Hahahaha koji si ti cirkus.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 06.08.2020
15:51

Nisam siguran za ofsajd juce pre penala, ali, sam penal za njih je sumnjiv (nemoj samo zvezdasi da mi pricaju o tome jer skoro niko od njih nije priznao da je Kosovic onomad namerno bio sapleten na petercu) dok smo mi opet osteceni za (najmanje) jedan cist penal zbog udaranja Neme u lice. Ne zelim da ovo bude opravdanje, ali, nijednom necu propustiti da se osvrnem i na sudjenje ukoliko ima povoda za to, a i juce ga je bilo. Mislim na povod.

avatar
Dorotej
Thursday, 06.08.2020
16:49

Broj 7, daleko si od broja 1 (No. 1) u Alan Fordu premda imaš te alanfordovse komentare za koje su karakteristični apsurdi. Previše misliš na te povode, pravi te napetim. Opusti se, gledaj utakmice sa pozitivnim pristupom, sa namerom da uživaš, ponekad se i nerviraš (to je normalno). Tek je drugo kolo. I još nešto, ako tražiš tendeciozno greške bilo gde, uvek ćeš ih naći, ne samo u fudbalu. Razmisli sam, upitaj se, u svakodnevnom životu ko voli ljude koji kod svih vide greške, samo kod sebe ne. Sigurno poznaješ takve osobe i ubeđen sam da ti nisu simpatične. Juče je mogao da bude isključen vaš igrač zbog udaranja s leđa, pa nije. Nisu ni sudije roboti.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 07.08.2020
00:52

Ne, daleko je Broj Jedan od mene:-D Da znas da jesam napet, a ni Nema ne bi bio toliko nervozan kad mu ne bi masirali lice (nimalo nezno) i to posle bi(va)lo nekaznjeno.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 06.08.2020
16:55

zvezdaši nemaju o čemu da pričaju kada je suđenje u pitanju jer oni sude u SL.