Andrija Radulović heroj, Voša u Bačkoj Topoli slavila kao gost posle devet meseci!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 12.11.2023.
21:30
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda "stare dame"!

Printscreen/TV Arena Sport
Printscreen/TV Arena Sport

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine konačno su uspeli da pobede na gostujućem terenu, pošto su večeras u Bačkoj Topoli pobedili TSC posle preokreta rezultatom 2:1.

Heroj Novosađana bio je dvostruki strelac Andrija Radulović, u 19. i 29. minutu.

Tek što je meč počeo, posle 30 sekundi, Lazar Carević je poslao pogrešan pas u levu stranu, usledila je brza reakcija domaćih, Cvetković je centrirao na drugu stativu, a Ćirković glavom pogodio prvi ugao za 1:0.

Ali, Voša je do isteka časa igre uspela da preokrene sa dva gola Andrije Radulovića. Najpre, u 19. minutu, posle akcije po desnoj strani, Vukanović je odložio povratnu, Radulović se namestio i sa ivice šesnaesterca pogodio sam dalji ugao nemoćnog Simića za izjednačenje.

Radulović je uspeo da postigne drugi gol iz trećeg pokušaja, pošto je prethodno opet testirao Simića, koji je tad uspeo da odbrani. 

U 29. minutu posle centaršuta Vukanovića sa desne strane, Simić je uspeo da interveniše pravo na nogu Raduloviću koji rutinski pogađa za 2:1 i veliki preokret "stare dame".

Žarko Lazetić je na poluvremenu napravio tri izmene i jrenuo je u totalnu ofanzivu. TSC je pripretio u 47. minutu, prvo je u poslednjem trenutku Bjeković uklizao ispred Milovanoviću na petercu, a potom je u nastavku akcije Cvetković sa desetak metara šutirao zamalo pored stative. 

Voša je prvi put pripretila u drugom delu ponovo preko Radulovića, koji je posle kontre i pasa Crnomarkovića šutirao desnom nogom pored stative. 

TSC je nastavio da napada, rezervisti Milovanović i Đakovac su imali velike šanse. Prvo je Milovanović pogodio prečku, a potom je Đakovac izašao sam na Carevića koji se odličnom odbranom iskupio za grešku kod primljenog gola. 

Carević je odlično reagovao i u 80. minutu kada je iznenada lopta pala na nogu Krstića i sa dva metra umalo završila u mreži, golman Voše je bio na pravom mestu. 

Voša je uspela da odoli napadima TSC-a i konačno upiše pobedu na gostovanjima, prvu još od kraja februara kada je pobedila Radnički u Nišu.

Vojvodina je sada četvrta sa 22 boda, TSC je ostao treći, ali sada sa četiri više - 26. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke