Spetakl i u Topoli, TSC imao 2:0, Voša se vratila, ali Pantović je rešio vojvođanski derbi!

Autor: Milovan Longinov
subota 20.04.2024.
16:56
Izvor: Sportske.net

Nova goleada...

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri TSC-a pobedili su Vojvodinu na svojoj "TSC areni" rezultatom 3:2 u 31. kolu Super lige Srbije. 

Nakon spektakla u Kragujevcu, gledali smo još jedan, u Bačkoj Topoli, gde su TSC i Vojvodina odigrali novu fenomenalnu utakmicu kao i pre šest dana na "Karađorđu", kada je takođe palo pet golova.

Ipak, ovaj put se radovao TSC, iako je Voša uspela da nadoknadi dva gola zaostatka. 

TSC nije mogao da zamisli bolji start, jer su domaći već posle pet minuta igre imali dva gola prednosti. 

Najpre je Cvetković centrirao sa desnog boka, a Pantović je usamljen sa nekih osam metara iz prve poslao loptu iznad Carevića za 1:0.

Samo dva minuta kasnije, TSC je duplirao vođstvo, Đirković je lako predriblao Lazarevića u situaciji jedan na jedan, uneo loptu u sredinu i maestralno poslao loptu u dalji ugao za 2:0. 

Ali, Voša se brzo vratila u meč, pošto je u 13. minutu Zukić maestralnim slobodnjakom sa nekih 18 metara pogodio golmanov ugao za 2:1. 

Do odlaska na odmor, TSC je imao konkretnije šanse, najbolje je propustio Pantović u finišu prvog poluvremena, prvo je glavom gađao preko gola, a potom je i sa ivice šesnaesterca pogodio stativu.

Voša je i u nastavku išla po izjednačenje i do njega je došla u 60. minutu kada je Seri poslao odlični dubinki pas za Ivanovića, koji je pobegao odbrani TSC-a i potom u stilu pravih golgetera otvorio stopalo i poslao loptu u dalji ugao za 2:2. 

Kada je delovalo da će Voša preuzeti kontrolu na terenu posle izjednačenja, usledila je prelepa akcija domaćih za 3:2. Cvetković je centrirao, Jovanović je izbegao ofsajd u trku i nesebično ostavio loptu za usamljenog Pantovića koji je samo postavio nogu i po treći put savladao Carevića. 

TSC je do kraja uspeo da sačuva prednost i revanšira se Voši za poraz od prošlog vikenda identičnim rezultatom. TSC je osigurao treće mesto, dok će Vojvodina morati da nastavi da juri Radnički 1923 koji je danas pobegao nakon trijumfa nad Čukaričkim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke