Voša bolja, ali i dalje bez pobede na gostovanjima, Mladost slavi Dognimanija

Autor: Milovan Longinov
subota 26.08.2023.
22:27
Izvor: Sportske.net

Goleada i podela bodova.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Mladosti i Vojvodine remizirali su rezultatom 2:2 u petom kolu Super lige Srbije.

Mladost je povela iz prve prave prilike, nakon centaršuta Veličkovića sa desne strane, na drugoj stativi najviši u skoku bio je Dognimani koji je glavom gađao kroz ruke Carevića za 1:0.

Voša je uzvratila tri minuta kasnije, Radulović je prošao po desnoj strani, uputio je oštru povratnu kroz peterac, ali je lopta zakačila jednog igrača i završila iza leđa Stamenkovića za 1:1. 

Nastavile su da se ređaju šanse, u 15. minutu domaći tim je imao veliku šansu, nakon novog centaršuta sa desne strane lopta je stigla do Veličkovića u petercu, ali je Carević odlično intervenisao.

Voša je uzvratila u 22. minutu, Lazarević je šutirao sa distance, a Bolingi je pokušao glavom da skrene loptu ka golu, ali je gađao pored gola.

U 25. minutu ponovo se istakao Carević, koji je opet sačuvao siguran gol za domaći tim. Dognimani je odigrao dupli pas sa Varjačićem i izašao sam na Carevića, golman Voše je nogom sačuvao mrežu.

Promašaje domaće ekipe, Voša je kaznila u 37. minutu posle prelepe akcije po levoj strani, Bolingi je proigrao Zukića, a ovaj poslao povratnu u srce kaznenog prostora gde je na pravom mestu bio Radulović za 1:2!

Mladost je u finišu prvog poluvremena uspela da dođe do novog izjednačenja, nakon duge lopte, Mirić je pobegao odbrani Voše i proigrao Dognimanija koji je ponovo uspešniji od Carevića. Usledila je VAR provera, a nakon nekoliko minuta i potvrda da nije bilo ofsajda i da je pogodak regularan - 2:2. 

U drugom poluvremenu tempo je opao, Voša je imala više prilika, a najbolje preko Malbašića koji je pogodio stativu i Zukića čiji je udarac sa distance zaustavio Stamenković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke