Voša i Hajduk Kula kao nekada

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 09.12.2021.
13:15
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Gde je danas nekadašnji superligaš?

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

U svečanoj sali FC „Vujadin Boškov“, u sredu je upriličen sastanak na kojem je rukovodstvo FK Vojvodina ugostilo delegaciju Hajduka iz Kule, bivšeg dugogodišnjeg člana najelitnijeg ranga srpskog fudbala, a danas člana Srpske lige – grupa Vojvodina.

Delegaciju Hajduka su činili predsednik kluba Dalibor Krković, njegov savetnik Predrag Rajić, direktor Željko Ačanski, šef stručnog štaba Željko Račić i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, a njih su ugostili predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić, član Upravnog odbora Petar Đurđev, direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“ Duško Grujić i sekretar Aleksandar Vlaškalić.

Tom prilikom, u prijatnoj i srdačnoj atmosferi, oni su konstatovali kako su Vojvodina i Hajduk, u vreme dok se klub iz Kule takmičio u Super ligi, uvek imali dobre i prijateljske odnose, te se složili da takvi odnosi između dva kluba treba da postoje i ubuduće, ali i da međusobna saradnja može i treba da bude podignuta na viši nivo, na obostrano zadovoljstvo i korist.

Predstavnici dva kluba su razgovarali o uspostavljanju bolje saradnje po pitanju mlađih kategorija i stvaranja boljih uslova za napredak igrača u tom uzrastu, ali i o saradnji po pitanju infrastrukture i drugih segmenata bitnih za razvoj oba kluba. Na kraju sastanka, predstavnici Vojvodine su svojim gostima uručili prigodne poklone i pozvali ih da u nedelju budu specijalni gosti „stare dame“ na „Karađorđu“, gde će od 16 časova biti odigran vojvođanski derbi između Vojvodine i Spartaka.

Zahvalivši se na gostoprimstvu i poklonima, predsednik FK Hajduk 1912 Dalibor Krković je izrazio zadovoljstvo zbog ove posete i istakao očekivanje će saradnja i odnosi između dva kluba u budućnosti biti sve bolji i bolji.

"Povod za ovaj sastanak je bila naša inicijativa da odnose između Vojvodine i Hajduka vratimo na nivo kakav je postojao u vreme kada smo nastupali u istom rangu takmičenja. Mi smo polako počeli da vraćamo Hajduk tamo gde mu je mesto, ali uz objektivne probleme sa kojima se suočavamo, potrebno nam je da nam i Vojvodina pomogne svojom snagom, kako bi se vojvođanski fudbal podigao na još viši nivo. Od strane predsednika FK Vojvodina i ostalih članova Upravnog odbora kluba, naišli smo na divan prijem i početak saradnje u celini, pa se nadamo da ćemo sada nastaviti da je razvijamo još više. Tu mislim na odigravanje prijateljskih utakmica, saradnju po pitanju omladinske škole, igrača, opreme, iskustava koje Vojvodina ima po pitanju vođenja kluba, organizacije, administracije itd. Sve to su stvari koje su nama, u ovom momentu, izuzetno potrebne", istakao je Krković, prenosi sajt Vojvodine

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke