Voša obeležila poseban dan - Vatromet, bakljada, nezapamćen spektakl u Novom Sadu!

Autor: Milovan Longinov
sreda 16.06.2021.
09:41
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Malo je reći da je ovo bio spektakl u Novom Sadu.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Klub prijatelja FK Vojvodina, u saradnji sa FK Vojvodina i Sekcijom veterana „stare dame“, sinoć je na spektakularan način obeležio 55. godišnjicu osvajanja prve šampionske titule crveno-belih, uz druženje u restoranu „Cepelin“ u Novom Sadu, interesantne multimedijalne prikaze na Petrovaradinskoj tvrđavi i fantastičan vatromet i bakljadu.

U restoranu „Cepelin“, najpre su se okupili brojni sadašnji i bivši članovi kluba, veterani, predstavnici medija i, naravno, navijači. Među njima su bili i predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić, član Upravnog odbora Petar Đurđev, predsednik Skupštine kluba Milan N. Đukić, sportski direktor Ljubiša Dunđerski, direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“ Duško Grujić, članovi prve šampionske generacije Vojvodine Vasa Pušibrk i Radivoj Radosav, bivši proslavljeni fudbaler Vojvodine i nekadašnji reprezentativac Srbije Miloš Krasić i mnogi drugi.

Svi oni su najpre imali priliku da pogledaju inserte iz dokumentarnog filma „Legende u legendi“ autora Miroslava Vislavskog, u kojem je prikazano kako je Voša po prvi put u svojoj istoriji uspela da postane šampion Jugoslavije i ujedno postane prvi tim koji je razbio mit o tzv. „velikoj četvorci“, osvojivši titulu ispred Crvene zvezde, Partizana, Dinama i Hajduka.

Takođe, putem video poruke, prisutnima se iz Francuske obratio i legendarni fudbaler prve šampionske generacije „stare dame“ Silvester Takač, koji je, osim srdačnih pozdrava za svoje bivše saigrače i sve one koji su se večeras okupili u restoranu „Cepelin“, ujedno poželeo sadašnjoj generaciji Vojvodine da predstojeću sezonu završi osvajanjem treće šampionske titule u klupskoj istoriji.

Nakon toga, prisutnima se obratio još jedan član prve šampionske generacije Vojvodine i aktuelni predsednik Sekcije veterana „stare dame“ Vasa Pušibrk, koji se zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji proslave jubileja ovog velikog uspeha.

"Vojvodina danas ima mnogo bolje uslove za treninge nego u vreme kada smo mi igrali, ali nama je uspeh prvenstveno donela sloga unutar tima i to što smo oko nas imali ljude koji su poznavali fudbal i istovremeno bili pravični oko toga ko treba da igra. U našoj fabrici u Veterniku će se pojaviti neki novi Mesi, ali je jako važno da te talentovane igrače zadržimo, kao i da imamo pravi skauting i doselekciju, posebno sa teritorije Vojvodine", izjavio je Pušibrk, uz poruku da će Vojvodina trajati bar još nekoliko stotina godina.

Prisutnima se potom obratio i član Upravnog odbora FK Vojvodina Petar Đurđev, koji je u ime kluba pozdravio članove prve šampionske generacije „stare dame“ i istovremeno se zahvalio Klubu prijatelja FK Vojvodina i Vukašinu Tanurdžiću na ovako lepoj organizaciji proslave jubileja.

"Kako je moguće u samo par reči objasniti povezanost Grada Novog Sada i FK Vojvodina? Za mene je to isprepletena ljubav, koja traje već više od jednog veka, a imena igrača koji su imali čast da nose crveno-beli dres u sezoni 1965/66. ispisana su zlatnim slovima u ionako prebogatoj istoriji ovog kluba. Dostojevski je rekao: „Moć je data samo onima koji se usude da se sagnu i podignu je. Samo jedna stvar je bitna, samo jedna, biti u stanju da se usudiš.“ Tako je grupa skromnih, obrazovanih i čestitih mladića, predvođenih Brankom Stankovićem i Vujadinom Boškovim, bila smela da se usudi da sruši do tada ustaljeni poredak u fudbalskom svetu ondašnje Jugoslavije i postavi Novi Sad i Vojvodinu na šampionski tron", izjavio je Đurđev, naglasivši da je Novi Sad svojim fudbalskim herojima iz 1966. uzvratio ogromnom ljubavlju, koja traje i danas.

Nakon toga, Klub prijatelja FK Vojvodina je uručio zahvalnice onima koji su pomogli realizaciju projekta „Pohod šampiona“, a to su Branka i Dragan Vitković, odnosno „Technology“ DOO, Put-invest DOO, Velvet 021, SZR Lim – hidroterm, picerija „Prima“ i grafički studio „RP“. Posebna zahvalnica uručena je i Dušanu Pajoviću, vlasniku kompanije „D-Dalton“.

Takođe, iako nije svako od njih bio prisutan večeras, zahvalnice za doprinos osvajanju prve šampionske titule dodeljene su svim živim članovima prve šampionske generacije Vojvodine, a to su Rajko Aleksić, Veljko Aleksić, Branislav Veljković, Adolf Lambi, Đorđe Milić, Anđelko Marinković, Vasa Pušibrk, Radivoj Radosav, Vladimir Savić, Dragan Surdučki, Tonče Stamevski i Silvester Takač.

Istovremeno, Klub prijatelja FK Vojvodina je uručio zahvalnicu i Sekciji veterana „stare dame“ za doprinos na širenju vojvodinaškog duha, nakon čega se prisutnima obratio i predsednik Kluba prijatelja FK Vojvodina Nenad Miljuš, koji je izrazio nadu da je obeležavanje ovog jubileja samo početak jačanja vojvodinaškog duha među svim pravim vojvodinašima. Tim povodom, on je predsedniku Sekcije veterana FK Vojvodina Vasi Pušibrku uručio specijalnu plaketu, kao trajnu uspomenu veteranima na veliki uspeh koji je ostvaren pre 55 godina.

Još tokom trajanja proslave u restoranu, na zidinama Petrovaradinske tvrđave su putem velikog projektora bili prikazivani motivi FK Vojvodina i pojedini snimci iz prve šampionske sezone „stare dame“, a po završetku proslave, navijači Vojvodine su na tvrđavi priredili bakljadu, što su sa velikom pažnjom ispratili svi oni koji su se u tom trenutku našli sa druge strane Dunava.

Međutim, to je bio samo uvod u ono što je usledilo tridesetak minuta kasnije, kada je bakljada priređena duž celog Žeželjevog mosta i „Varadinske duge“, kao i sa obe obale Dunava između ta dva mosta, a sve je bilo propraćeno fantastičnim vatrometom iznad reke, koji su sa oduševljenjem ispratili brojni Novosađani. Bez sumnje, bio je to savršeni završetak jednog prelepog dana i pravi način da se obeleži sećanje na uspeh koji, i nakon 55 godina, služi na ponos i radost svim navijačima i simpatizerima „stare dame“, zaključuje se na sajtu kluba.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke