Voša obelodanila visinu duga i najavila prodaju igrača

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.10.2015.
13:18
Izvor: Sportske.net

Generalni direktor fudbalskog kluba Vojvodina Aleksandar Dunđerski obelodanio je finansijske detalje poslovanja kluba i priznao da će već tokom zimskog prelaznog roka Novosađani biti prinuđeni da prodaju nosioce igre.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Dobri rezultati koje su novosađani početkom sezone beležili na evropskoj sceni povećali su vrednost prvotimaca ali je izostanak plasmana u grupnu fazu Lige Evrope značio da će Novosađani vrlo brzo morati da unovče svoje "zlatne koke".

Aktuelno rukovodstvo FK Vojvodina uspelo je da svede dugovanja kluba na 2.5 miliona evra ali će i pored dobrog poslovanja "Stara Dama" biti prinuđena da već tokom zimskog prelaznog roka proda neke od nosilaca igre.

"Fudbalski klub Vojvodina će nakon ove sezone, a možda već i tokom zimskog prelaznog roka, morati da proda svoje najbolje igrače, kako bi klub mogao normalno da funkcioniše" priznao je generalni direktor Aleksandar Dunđerski.

Očekivano, prvi će klub napustiti najbolji igrači poput Mirko Ivanić, Aleksandar Stanisavljević i Ognjen Ožegović koji su tokom evropskih kvalifikacija blistali u duelima sa MTK, Spartaksom, Sampdorijom i Viktorijom iz Plzenja.

"Postoje stara dugovanja, bilo bi nerealno očekivati da smo 7 miliona evra vratili za nešto više od godinu dana. Uprava je uspela da vrati veliki deo dugovanja, pa je sada dug smanjen na dva i po miliona evra. Mi smo to reprogramirali na naredne tri godine, tako da smo vrlo blizu da izvedemo klub na zelenu granu" dodao je Dunđerski.

Vojvodina je tokom minulog prelaznog roka prodala Mijata Gaćinovića i Srđana Babića investicionom fondu pa će od rezultata na polusezoni biti odlučeno ko će prvi napustiti klub kako bi se obezbedile finansije za neometano funkcionisanje novosadskog superligaša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 15.10.2015
14:18

Samo se vi novinari nadajte prodaji igrača(NIKO iz Voše neće u BG)

avatar
Aleksandar El Matador
Thursday, 15.10.2015
13:40

Znači Ivanić za 1,5 Miliona evra u Partizanu!

avatar
noname
Thursday, 15.10.2015
16:14

ne vredi on te pare realno, pogotovo pred istek ugovora!

avatar
Thursday, 15.10.2015
19:15

reče onaj vaš da će ga dovede, bez obzira što Ivanić neće u Partizan. Polednje šo ste kupili u Voši je Trajković