Voša ojačala "neraskidivu" vezu sa ruskim klubom

Autor: Milovan Longinov
utorak 09.11.2021.
00:00
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Prijateljski susret klubova iz gradoba "pobratima".

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Nakon što je u nedelju završen jesenji međunarodni festival fudbala „Trofej Novog Sada“, danas su se revijalnom utakmicom dečaka uzrasta 11 godina između FK Vojvodina i Nižnjeg Novgoroda, te svečanom ceremonijom u prostorijama FC „Vujadin Boškov“, oprostili prijateljski klubovi.

„Trofej Novog Sada“ je turnir na kojem je učestvovalo 10 ekipa iz sedam zemalja, a pored domaćina Vojvodine, gosti su bili Nižnji Novgorod (Rusija), Borac Banjaluka (Bosna i Hercegovina), Osijek (Hrvatska), Ferencvaroš (Mađarska), Sparta Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Vardar (Severna Makedonija), Budva (Crna Gora), Stari aerodrom Podgorica (Crna Gora) i Partizan (Srbija).

Prvo mesto osvojila je ekipa Vojvodine, drugoplasirani je bio Nižnji Novgorod B, dok je trećeplasirani bio Partizan. 

Ovaj festival bio je još jedan deo važne saradnje i neraskidive veze između Novog Sada i Nižnjeg Novgoroda, gradova pobratima, u okviru koje su krajem leta ove godine dečaci iz omladinske škole „Ilija Pantelić“ gostovali u Rusiji i tamo odigrali nekoliko prijateljskih utakmica sa svojim vršnjacima.

Predstavnici Vojvodine i Nižnjeg Novgoroda danas su se srdačno pozdravili i jedni drugima uručili poklone kao uspomenu na još jedan nezaboravan susret.

U ime FK Vojvodina i Grada Novog Sada, prisutne je najpre pozdravio predsednik „stare dame“ Dragoljub Samardžić.

"Svima vama i u ime Grada Novog Sada i u ime FK Vojvodina kažem jedno veliko hvala. Hvala zbog toga što smo ono o čemu smo pre dve godine maštali, danas i ostvarili. Pokazali smo da naše prijateljstvo, dva kluba, dva grada i dva naroda, zaslužuje apsolutnu pažnju i da je pred nama lepa budućnost. Iskreno mi je žao što se sada rastajemo, ali taj rastanak je samo privremen do narednog viđanja i još veće saradnje. Želeo bih da pokažemo da je bratstvo između naša dva grada i dva kluba neraskidivo. Uvek ćete biti naši dragi gosti i uvek ste dobrodošli u naš grad", rekao je predsednik Vojvodine i potom je gostima iz Nižnjeg Novgoroda podelio poklone kao uspomenu na ovaj prijateljski susret.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke