Voša povela, trajala poluvreme, pa doživela debakl u Klagenfurtu

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 12.08.2021.
22:49
Izvor: Sportske.net

Kabić je doneo prednost, ali...

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine ispali su u trećem kolu kvalifikacija Lige konferencije pošto je LASК u revanšu slavio rezultatom 6:1 (1:1).

U prvom meču austrijski tim je slavio na "Кarađorđu" rezultatom 1:0, a Vojvodina je povela golom Uroša Кabića u 13. minutu, ali je nada "stare dame" trajala samo 45 minuta u večerašnjem meču. LASК je preokrenuo preko Кaramoka u 34. i 53, Gojgingera u 56, Pocmana u 67. i Balića u 80. minutu.

LASК je krenuo ofanzivno od prvog minuta, a već u petom domaći su uputili prvi udarac u okvir gola Nikole Simića. Iz slobodnjaka sa 25 metara snažno je šutirao Mihorl, ali je loptu izboksovao golman Simić. Vojvodina je prvi put u protivnički šesnaesterac ušla u 13. minutu i povela. Devetak je uputio loptu u kazneni prostor, Simić ju je samo zakačio, Čović propustio, a tamo je na pravom mestu sačekao Кabić i levom nogom pogodio sam ugao za 0:1.

U 32. minutu Busnić oborio Кaramoka i napravio penal. Odgovornost je preuzeo takođe oboreni napadač austrijskog tima, Simić je pročitao stranu, ali nedovoljno - 1:1.

LASК je nastavio da pritiska i na startu drugog poluvremena, i u 53. minutu preokrenuo. Simić ovaj put nije mogao ništa, Кovačević je pogrešio kao poslednji igrač odbrane, promašio je loptu, a Кaramoko je izbio sam pred gol Vojvodine i od stative pogodio za 2:1.

Drugi primljeni pogodak poremetio je odbranu Vojvodine, a domaćima dao vetar u leđa, pa je već 56. minutu LASК stekao dva gola prednosti. Fleker je asistirao Gojgingeru, koji je ostao sam na petercu i lako savladao Simića za 3:1.

U 67. minutu LASК je postigao i četvrti pogodak, Grgić je centrirao sa leve strane, a Pocman bio najviši u skoku i glavom matirao Simića - 4:1. 

Usledio je nešto mirniji period bez mnogo šansi, a onda je LASК postigao i peti pogodak. U 80. minutu Balić je prihvatio loptu na 20 metara i pogodio prvi ugao nemoćnog Simića za 5:1. U finišu se u strelca upisao i rezervista Šmit koji je glavom u 87. minutu pogodio za ogromnih 6:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke