Voša "prebolela" Čuku, Javor pao na "Karađorđu"

Autor: Milovan Longinov
nedelja 18.09.2022.
18:57
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda "stare dame".

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine upisali su šestu pobedu ove sezone pošto su na svom "Karađorđu" pobedili ekipu Javora rezultatom 2:0 u 12. kolu Super lige Srbije. 

Vojvodina je krenula ofanzivno od samog početka, a prvi je pripretio Čumić, posle 15 minuta igre, ali je njegov udarac zaustavio golman Vulić. Nakon toga, Malbašić i Đorđević su probali sa distance, ali bez opasnosti po gol Vulića.

Voša je nastavila da igra na polovini rivala, ali se Javor odlično branio sve do 23. minuta kada je Đukić nespretnom reakcijom postigao autogol. Milosavljević je izveo korner sa leve strane, a lopta je pogodila Đukića na drugoj stativi i upala u mrežu Javora za 1:0.

U 77. minutu Milan Rastavac je napravio dvostruku promenu i time je potvrdio pobedu, pošto je uveo Baraja koji je četiri minuta kasnije pogodio za 2:0. Nemanja Nikolić je nesebično proigrao Baraja, koji je povukao loptu udesno i sa ivice peterca pogodio suprotan ugao za 2:0. 

Javor je imao dve velike šanse da dođe do gola, Kembela je u situaciji jedan na jedan odlično zaustavio Carević, a potom je u finišu meča Grabež zatresao prečku iz neposredne blizine. 

Sve u svemu, Voša će makar privremeno biti četvrta sa 22 boda, dok je Javor 10. sa 12 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke