Voša prekinula niz u Kruševcu i slavila posle više od mesec dana!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 24.10.2022.
22:01
Izvor: Sportske.net

"Stara dama" slavila posle četiri meča bez trijumfa.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine prekinuli su crni niz bez pobede pošto su večeras kao gosti savladali Napredak rezultatom 2:0 u 16. kolu Super lige Srbije.

Voša je povela  u 19. minutu golom Nikole Čumića, koji je iskoristio lošu reakciju odbrane Napretka i prihvatio pas Nikolića, te iskosa sa 15 metara pogodio dalji ugao za 1:0.

Samo dva minuta kasnije, Vitas je zakasnio sa ispucavanjem lopte, u šesnaestercu je oborio Bastajića i napravio penal. Odgovornost je preuzeo Matić, ali je Carević maestralno odbranio njegov udarac, kao i pokušaj Putinčanina koji je naleteo na odbijenu loptu!

Samo što je krenula u napad, Vojvodina je umalo došla do drugog gola, Čumić je opet pobegao po levoj strani, ali je ovaj put gađao pored stative, iz slične situacije iz koje je pogodio tri minuta ranije.

Do odlaska na odmor, Napredak je imao još dve opasne situacije pred golom, u 28. minutu je Кrstić gađao pored gola iz slobodnjaka, a 10 minuta kasnije je glavom takođe pored stative šutirao Кrstić.

U samom finišu prvog poluvremena, domaći su umalo izjednačili iz jedne neočekivane situacije kada je Busnić pogodio Bjekovića, od koga se lopta odbila i pogodila stativu.

Početak drugog dela igre nije bio toliko uzbudljiv, Napredak je pokušavao da napada, Vojvodina se odlično branila i čekala pravu šansu da ugrozi gol rivala. 

U 61. minutu, gosti su i dočekali takvu priliku, pošto je Vojvodina povela 2:0 golom Filipa Malbašića. Posle oduzete lopte na 40 metara, Uroš Nikolić je odlično proigrao Malbašića, koji je izašao sam pred golmana Petrića i pogodio mrežu za 2:0!

Voša je do kraja sačuvala prednost, a kada je Napredak ostao sa  igračem manje u 81. minutu pošto je Đeković oborio Veljka Simića, bilo je jasno da će "stara dama" odneti bodove u Novi Sad. 

Voša je sada šesta sa 26 bodova, dok je Napredak sa 17 bodova na 10. mestu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke