Voša protiv "legije stranaca" traži uspeh sa "Marakane", iskustvo pre mladosti

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 22.07.2021.
09:16
Izvor: Sportske.net

Đorđević optimističan pred meč sa Litvancima.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine započinju danas kvalifikacije za Ligu konferencija pošto će u drugom kolu gostovati litvanskom Panevežisu.

Evropska premijera očekuje renoviran tim Vojvodine, ali i trenera Slavoljuba Đorđevića koji, neračunajući omladinski fudbal, debituje kao šef neke ekipe u međunarodnim takmičenjima.

Vojvodina je ovog leta doživela brojne promene, od trenera, pa do samog sastava koji se pokazao veoma dobro na "Marakani" kada su odigrali meč bez golova sa aktuelnim srpskim šampionom. Imali su i sami šanse da savladaju Milana Borjana, ali falilo je malo više koncentracije i sreće.

Mladi Vladan Novevski je kao starter započeo taj duel, ali Đorđević bi mogao da posegne za drugačijim rešenjem na ovoj utakmici, pre svega iskusnijim. Novevski je imao nekoliko povoljnih situacija i prodora protiv Crvene zvezde, ali i dalje je prisutna određena doza straha kada su seniorske utakmice u pitanju. Stoga bi ga u napadu mogla zameniti letošnja akvizicija Nebojša Bastajić.

Neće biti ni povređenog Marka Bjekovića, umesto kojeg će meč započeti takođe novopridošli Luka Cucin.  Takođe, Mirka Topića bi mogao da zameni iskusni Novica Maksimović.

VOJVODINA (4-2-3-1): Simić - Cucin, Kovačević, Stevanović, Devetak - Busnić, Maksimović - Čović, V. Simić, Bastajić - Mrkaić.

Dejan Zukić se nameće kao zamena za Mrkaića u određenom trenutku meča, ali ne bi bilo iznenađenje ni da se Đorđević okrene mladom napadaču kao opciji za start susreta.

Utakmica u Panevežisu igra se danas od 17.30 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke