Voša protutnjala kroz Pančevo i grabi ka Evropi

Autor: Milovan Longinov
subota 06.04.2024.
19:51
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda "stare dame".

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u Pančevu ekipu Železničara rezultatom 3:0 u 29. kolu Super lige Srbije. 

Voša je povela u 10. minutu kada je Кembel iskosa sa desne strane centrirao na peterac, a tamo je na pravom mestu bio Ivanović koji je glavom samo skrenuo loptu u mrežu za 0:1.

Voša je sledeći put pripretila desetak minuta kasnije, Seri je izveo korner sa desne strane, lopta je stigla do Savićevića koji je šutirao snažno, ali preko gola. 

Samo minut kasnije, opet je u centru pažnje bio Savićević koji je lažnjakom naterao Stankovića da ga obori u šesnaestercu, a sudija je uvereno pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Zukić koji je sžanim udarcem pogodio desni ugao golmana Mijatovića za 0:2.

Železničar je prilično teško dolazio do gola Carevića, čak i kada je zbog povrede morao da izađe defanzivac Đorđević, koga je zamenio vezista Mateus Indio, te je Voša promenila formaciju. Domaći su ozbiljnije pripretili tek u 38. minutu kada se Кahvić dobro zagradio nakon pasa Đorđevića. šutirao iskosa sa leve strane sa nekih sedam, osam metara, ali je Carević dobro intervenisao. 

Početak drugog poluvremena nije doneo previše šansi, a onda je Voša u 60. minut iskoristila otvoreniju igru Železničara, Кembel je pravovremeno proigrao Ivanovića koji je ponovo bio precizan za 0:3!

Voša je do kraja rutinski sačuvala prednost, mogla je da postigne još koji gol, da je Zukić bio precizniji u situaciji jedan na jedan. 

Voša je tako osvojila važne bodove u borbi za plasman u Evropu, te čeka ishod meča TSC - Čukarički. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke