Voša nadigrala Radnički, minimalac za prvi trijumf Napretka

Autor: Milovan Longinov
utorak 30.08.2022.
20:27
Izvor: Sportske.net

Pobede za Novosađane i Kruševljane.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 3:0, dok je Napredak kao domaći savladao Mladost GAT - 1:0, u devetom kolu Super lige Srbije.

Strelci za Vojvodinu bili su Iv Baraj u 22, Veljko Simić u 51. minutu i Uroš Nikolić u 82. minutu. 

Voša je povela u prvoj ozbiljnoj šansi, Iv Baraj je pogodio u 22. minutu. Nikolić je maestralno petom proigrao Кabića koji je iskosa sa desne strane pogodio prečku, a odbijenu je prihvatio Baraj i preciznim udarcem poslao loptu u donji desni ugao za 1:0.

Voša je do poluvremena uspela da sačuva prednost, a potom  i da početkom drugog dela duplira vođstvo golom Veljka Simića. U 51. minutu Đorđević je centrirao sa levog boka, Nikolić je glavom spustio do Simića koji je sa 10 metara uhvatio volej i pogodio za 2:0.

Radnički je posle samo dva minuta bio najbliži golu, Štulićev udarac je odbranio Carević, na odbijenu je naleteo Saša Marjanović, ali ga je Đorđević izblokirao, pa je lopta umesto u gol, pogodila stativu. 

U finišu meča šansu je dobio i Uroš Nikolić, nakon povrede, i u 82. minutu je iz prvog kontakta sa loptom pogodio za 3:0. Nikolić je primio loptu na ivici šesnaesterca i pogodio sam levi ugao za nedostižnu prednost "stare dame". 

Vojvodina je tako došla do svoje četvrte pobede ove sezone i zauzima treće mesto na tabeli sa 16 bodova, dok je Radnički 12. sa osam bodova. 

U drugom današnjem meču u istom terminu, Napredak je kao domaćin pobedio Mladost GAT rezultatom 1:0. 

Jedini pogodak za Napredak postigao je Sarić u 21. minutu. 

Inače, ovo je prvi trijumf Napretka u ovoj sezoni, Kruševljani imaju sada pet bodova, a Mladost GAT jedan manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke