Voša remizirala i sa Rumunima

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.07.2014.
16:57
Izvor: Sportske.net

Posle remija protiv Sutjeske, Vojvodina odigrala i drugi meč na pripremama na Zlatiboru, ovog puta protiv rumunskog Čelaula. Ishod je ponovo bio isti...

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Poput duela sa Nikšićanima, ekipa Zorana Marića je i danas remizirala rezultatom 1-1 protiv rumunskog Čelaula.

Vojvodina je u većem delu imala inicijativu, stvorila je više šansi, ali ih nije iskoristila, pa je nerešen rezultat logičan epilog, ali generalno, crveno – beli su ostavili solidan utisak. Rumuni na momente preagresivni, a jasno je da se radi o čvrstoj, defanzivno orjentisanoj ekipi čiji gol čuva „naše gore list“, Bojan Jović.

Novosađani su prvi put pripretili u 10.minutu, kada je Marko Poletanović izveo slobodan udarac, lopta je zakačila nekog u živom zidu Čelaula, ali kada su je mnogi videli u mreži – završila je tik kraj stative.

Nešto kasnije, Vujaklija je dobro probio po strani, uputio je dobar centaršut u kazneni prostor protivnika, ali Ilić je za delić sekunde zakasnio da zakači loptu. Lepu priliku mladi napadač Voše je imao i na asistenciju Poletanovića, ali je iz izgledne pozicije izblokiran u momentu kada je šutirao na Jovićev gol. Rumuni u prvom delu mahom bezopasni, s izuzetkom jedne solidne kontre kada je odlično odreagovao Pekarić i otklonio opasnost od svog gola.

U drugom delu, u 51. minutu – penal za Čelaul, kada je Grgić neoprezno startovao u svom šesnaestercu. Suguran sa bele tačke bio je Lopez Garsija. Posle toga, ponovo je Voša imala inicijativu, ali neke izgledne situacije nisu realizovali Spremo, Mazalica i Makarić.

Ipak, u 81. Makarić je doneo izjednačenje, kada je sa 7 – 8 metara jednu odbijenu loptu sproveo u mrežu Rumuna.

Sledeću utakmicu na pripremama Vojvodina bi, po planu, trebala daodigra 8. jula protiv Čajetine, a potom dan kasnije, uslediće jošjedna provera protiv Čelaula.

Vojvodina je nastupila u sledećem sastavu: Žakula, Živković, Pekarić, Miletić, Nastić, Radoja, Poletanović, Alivodić, Arsić, Ilić, Vujaklija.

Igrali su još: Milinković – Savić, Nikolić, Zogović, Puškarić, Kočović, Grgić, Popara, Makarić, Spremo, Stojanović, Asani i Mazalica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke