Voša remizirala sa slovenačkim šampionom

Autor: Milovan Longinov
sreda 30.06.2021.
20:00
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

"Stara dama" odigrala 1:1 sa Murom.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine remizirali su sa ekipom Mure rezultatom 1:1 (0:1) u trećem pripremnom meču u Sloveniji.

Slovenački šampion poveo je golom Kousa u 32. minutu, a konačnih 1:1 postavio Momčilo Mrkaić u 74. minutu.

U prvih pola sata nije bilo mnogo prilika, izuzev nekoliko nedovoljno opasnih udaraca sa distance. Jedan takav za Vojvodinu imao je samo Topić, ali je poslao loptu preko gola.

Fudbaleri Mure su imali terensku inicijativu i bili su konkretniji u svojim napadima, a posle najbolje akcije u 32. minutu, Kous se ubacio iz drugog plana i savladao Simića za 1:0.

Izabranici Slavoljuba Đorđevića zaigrali su nešto bolje nakon primljenog gola, prebacili su težište igre na polovinu rivala i kao da su se oslobodili pritiska. Kabić je dobro prošao po boku, pokušao je da pronađe Čovića, koji je bio u dobroj poziciji, ali i u nedozvoljenoj.

Trener  Vojvodine Slavoljub Đorđević je napravio nekoliko promena, ušli su Bjeković, Zukić, Stojsavljević i debitant Busnić, ali je Mura i dalje držala kontrolu na terenu. Slovenački šampion je igrao na polovini „stare dame“, gradio je strpljivo svoje akcije, no, teško je dolazio do šesnaesterca i najopasnije zone, stoga je golman Simić u dva navrata zaustavio pokušaje sa distance.

Vojvodina je prvi udarac ka golu u drugom poluvremenu imala u 73. minutu kada je Zukić iz slobodnjaka poslao loptu preko prečke, a samo minut kasnije, „stara dama“ je izjednačila. Posle lepe akcije po desnoj strani, Bjeković je centirao, a Mrkaić glavom pogodio prvi ugao za 1:1.

Pet minuta pre kraja istakao se  golman Nikola Simić, koji je paradom zaustavio snažan udarac Horvata sa 25 metara i to je bila poslednja šansa na utakmici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke