Voša se na današnji dan prisetila svoje najveće legende

Autor: Milovan Longinov
nedelja 16.05.2021.
10:35
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Teško da će ikada biti veće ime u istoriji "stare dame".

real.es
real.es

Povezane vesti

Fudbalski klub Vojvodina prisetio se danas velikog Vujadina Boškova. 

Popularni Vujke rođen je na današnji dan i to je i više nego dovoljan povod da se Novosađani prisete svoje najveće legende. 

"Na današnji dan, 1931. godine u Begeču, rođen je veliki Vujadin Boškov (1931 - 2014), bivši igrač i tehnički direktor FK Vojvodina, tvorac prve šampionske generacije "stare dame" i najveće ime u istoriji našeg kluba", prisetili su se Novosađani, uz od ranije poznate pasuse o najvećem Vujketu.

"Tokom decenija, kroz fudbalski klub Vojvodina prošli su mnogi veliki igrači i treneri, koji su slavu kluba kasnije pronosili širom Evrope i sveta. Ipak, među svima njima, jedno ime se izdvaja kao najveće u čitavoj istoriji Vojvodine – Vujadin Boškov. Kao tehnički direktor, bio je najzaslužniji za osvajanje prve titule šampiona Jugoslavije 1966. godine, da bi početkom sedamdesetih godina oformio klupski trening centar u Veterniku, koji od 1996. godine nosi njegovo ime. 

Vujadin Boškov je imao mnogo legendarnih fraza i izreka, među kojima je i “Fudbal je fudbal”, po čemu se i dan-danas zove jedna radijska emisija u Španiji. Ipak, navijačima Vojvodine najupečatljivija je izjava u kojoj je na najbolji način definisao svoj odnos i emociju prema klubu, a koja je preneta u knjizi Miroslava Gavrilovića “Vujke jedan jedini”:

“Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj. Tako je bilo i tako će zauvek ostati. Volim i poštujem sve klubove u kojima sam bio igrač i trener, ali samo je Vojvodina – jedna jedina!”, između ostalog piše na sajtu Voše, a celokupan tekst pročitajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke