Voša za vikend organizuje 39. turnir u čast jednog od najvećih u istoriji kluba

Autor: Milovan Longinov
utorak 08.06.2021.
15:30
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Tradicija i poštovanje – 39. turnir u čast Stevana Neštickog.

fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Vojvodina predstojećeg vikenda organizuju još jedan, 39. memorijalni turnir u čast Stevana Neštickog.

Stevan Nešticki je rođen 1. januara 1944. godine, a za Vošu je nastupao od 1962. do 1968. godine. Bio je član čuvene šampionske generacije iz 1966, a dres „stare dame“ nosio je preko 200 puta. Nažalost, poginuo je 29. aprila 1968. u saobraćnoj nezgodi. Na inicijativu njegovog tadašnjeg saigrača i velikog prijatelja, Ilije Pantelića, Vojvodina je organizovala memorijalni turnir u njegovu čast, koji i dan danas sa sobom čuva sećanje i uspomenu na jednog od najboljih u istoriji „stare dame“.

Direktor omladinske škole Duško Grujić sa zadovoljstvom je potvrdio da je Vojvodina uz pomoć OFK Bačke organizovala turnir na kom će pored dve domaćinske ekipe učestvovati i OFK Berane (Crna Gora), Akademija Pandev (Makedonija), Akademija Kluž (Rumunija) i FK Železničar (Banja Luka).

"Ovo je jedan veliki turnir i veliko nam je zadovoljstvo što ćemo ga ponovo organizovati. Za razliku od prošle godine, ove nas nije omela korona da ugostimo goste iz regiona, tako da će sada učestovati i ekipe iz Rumunije, Crne Gore, BiH, Makedonije. Turnir se održava tokom tri dana, u petak i u subotu prepodne igraju se utakmice grupne faze, potom u subotu popodne polufinala, dok se u nedelju timovi bore za konačni plasman. Sve protiče kako smo i zamislili, do četvrtka će biti sve spremno. Nadamo se lepom druženju i da će i ovaj turnir biti na najvišem nivou", poručio je Duško Grujić.

Predsednik organizacionog odbora turnira, Miladin Purać, imao je tu čast da zajedno sa Stevanom Neštickim odigra njegovu poslednju utakmicu davne 1968. godine.

"Bio sam svedok te poslednje utakmice Stevana Neštickog te 1968. godine, tada kao 17-godišnjak, član omladinske ekipe Vojvodine. Sećam se kao da je to bilo ove godine, igrali smo sa Čehoslovačkom, dan pre toga A selekcija Jugoslavije je izgubila, branio je Ilija Pantelić i igrali su još neki igrači Vojvodine. Sutradan, na stadionu Vojvodine igrali smo kao članovi B reprezentacije protiv B reprezentacije Čehoslovačke, Stevan Nešticki je bio kapiten, pobedili smo 2:0, igrali smo po velikom pljusku i u teškim uslovima. Takav teren nije smetao Neštickom da pokaže koliki je borac i kako je izgarao za ekipu, to nikada nisam video ni kasnije, a gledao sam veliki broj reprezentativnih i prvoligaških utakmica. Mislim da bi Stevan Nešticki i danas bio isti igrač, na vrhunskom nivou, da bi za njega bilo mesta i u savremenom fudbalu. Siguran sam da bi imao uspešnu karijeru. Nažalost, sutradan, posle te utakmice, bilo smo na školskom i saznali smo vest o toj nesreći", prisetio se Miladin Purać.

Ovaj, 39. memorijalni turnir održaće se od 11. do 13. juna u Novom Sadu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.