Vošin "centurion" Topić: "Ponosan sam, sledeći cilj - Evropa"

Autor: Milovan Longinov
nedelja 12.03.2023.
14:40
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Pobeda nad Čukom za još lepši jubilej.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaler Vojvodine Mirko Topić proslavio je svoj jubilej na najlepši mogući način – stotu utakmicu u dresu „stare dame“ obeležila je i velika pobeda nad Čukaričkim rezultatom 3:2.

Pred početak utakmice 26. kola Super lige Srbije, Mirku Topiću je uručen uramljen dres Vojvodine sa njegovim prezimenom i brojem 100 na leđima, u čast jubileja i njegove stote utakmice u prvom timu „stare dame“.

Topić je istakao da je izuzetno ponosan što je postao član kluba 100.

"Sa obzirom na to da sam od glave do pete Vojvodinaš, ovaj jubilej mi zaista znači i jako mi je drago sto sam ušao u klub 100. Što se tiče nekih ciljeva i snova, sve što mogu da kažem jeste da sam svoje snove ostvario onog trenutka kad sam zakoračio na „Karađorđe“ pred našom publikom. Imam cilj da izađem sa mojom Vošom na evropsku scenu i o tome jedino razmišljam", rekao je Topić, a prenosi sajt kluba.

Topić je odigrao zapaženu ulogu na sredini terena u velikoj pobedi nad Čukaričkim, zanimljivo, prvoj nad timovima iz gornjeg dela tabele. Vošin vezista smatra da ovaj trijumf može da bude presudan u nastavku borbe za Evropu.

"Siguran sam da nam je ova pobeda na psihološkom planu donela mnogo. Oslobodili smo se tog nekog pritiska koji je i postojao baš zbog činjenice da u prvom delu sezone nismo dobili nijedan derbi protiv timova iz gornjeg doma. Verujem da je ovo tek početak i da možemo da pobedimo sve rivale iz gornjeg dela tabele", uverava Topić.

Borba za mesta koja vode u Evropu deluje nikad neizvesnija i otvorenija. Vojvodina je trenutno petoplasirana sa 46 bodova, ali Partizan i Čukarički imaju samo pet i četiri boda više.

"Što se tiče pozicije na tabeli, svi znaju da naše apetite zadovoljava treće mesto u prvenstvu, a sa obzirom da ni drugo nije tako daleko, potajno se nadamo da možemo da završimo i na toj poziciji. Važno je da idemo iz meča u meč, da odigramo svaki najbolje što umemo, a bodovi će doći", kaže Topić.

Pobeda nad Čukaričkim neće biti toliko značajna, ako Voša ne pobedi Javor u Ivanjici u narednom kolu, pre reprezentativne pauze, i uoči derbija sa Partizanom 1. aprila na „Karađorđu“.

"Očekujemo sva tri boda u subotu, i samo u tom pravcu razmišljamo. Svi smo svesni situacije i znamo da samo pobedom potvrđujemo ovaj jučerašnji trijumf", zaključio je Mirko Topić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke