Vošina partija sezone za petu u nizu i peto mesto, preokret Nišlija u Lučanima

Autor: Milovan Longinov
nedelja 22.10.2023.
20:01
Izvor: Sportske.net

Voša odlična, preokret Radničkog.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom "Karađorđu" ekipu Radnika rezultatom 3:0, dok su dok je Radnički iz Niša savladao Mladost u Lučanima u 12. kolu Super lige Srbije. 

Voša je odigrala najbolji meč ove sezone, a sva tri pogotka "stara dama" postigla je u prvom poluvremenu kada su redom pogađali Kembel, Vukanović i Milosavljević. 

Voša je odlično otvorila meč i brzo stigla do dva gola prednosti. Već u osmom minutu posle prelepe akcije, Vukanović je petom odložio do Radulovića čiji je udarac zaustavio Ranđelović, ali je na odbijenu naleteo Кembel i sa peterca pogodio mrežu.

U 11. minutu domaći su došli i do drugog gola, Rosić je glavom prosledio jednu visoku loptu, a Vukanović bio brži od golmana Ranđelovića i pogodio za 2:0. U tom duelu, golman Ranđelović je doživeo povredu zbog koje je morao da napusti teren posle nekoliko minuta.

Usledio je nešto mirniji period igre bez izrazitih prilika, a onda je u nadoknadi prvog dela Voša stigla i do trećeg gola. Sve je započeo Đorđević sa levog boka, odlično se snašao i proigrao Zukića koji je preko glave asistirao Milosavljeviću na drugoj stativi za 3:0.

Voša je sačuvala prednost i upisala peti vezani trijumf na svom "Karađorđu" i tako napravila veliki skok na tabeli, zahvaljujuči i pobedi Radničkog u Lučanima. 

U drugom današnjem meču Nišlije su nakon preokreta pobedile Mladost u Lučanima rezultatom 2:1.

Mladost je povela u 35. minutu kada je Frajdej bio precizan iz penala za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Ipak, Nišlije su uspele da preokrenu meč u nastvku. U 71. minutu pogodio je Škrbić za 1:1, da bi u 81. Ilić preokrenuo posle asistencije Jovanovića za 1:2. 

Mladost je umalo došla do remija u poslednjim sekundama utakmice kada je Varjačić iz slobodnog udarca pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa.

Nišlije su tako upisale treću pobedu i pobegli iz opasne zone, te je ovaj rezultat išao upravo u prilog Vojvodini koja je preskočila Mladost i skočila na peto mesto sa 17 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke