Vošini čuvari tradicije - Novosađane obradovali citati Vujketa, Mike Antića i Lazara Vasića

Autor: Milovan Longinov
subota 28.05.2022.
12:11
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Novi predsednik Voše poručio je da će poštovati i sećati se Vošinih simbola...

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Vojvodina juče je dobio novo rukovodstvo, s obzirom na to da su članovi Skupštine „stare dame“ ukazali poverenje i na mesto predsednika kluba izabrali Dragoljuba Zbiljića, uspešnog privrednika i vlasnika kompanije „Energotehnika Južna Bačka“, koji se u sportu dokazao ostvarivši sjajne rezultate kao predsednik odbojkaškog kluba Vojvodina, ali i u jednom kratkom periodu kada je već bio član uprave FK Vojvodina krajem 2016. godine.

Pripreme i rad na unapređenju i razvoju FK Vojvodina na sportskom i svakom drugom planu su već uveliko u toku, a osim ostvarivanja što boljih rezultata, jedan od prioriteta novog rukovodstva biće i negovanje tradicije, odnosno očuvanje sećanja na sve one koji su tokom proteklih 108 godina stvarali bogatu istoriju Vojvodine.

S tim u vezi, navijači Vojvodine i svi ostali Novosađani u prethodnom periodu bili su prijatno iznenađeni kada su, na ulicama svog grada, na desetinama lokacija ugledali bilborde i postavke na LED ekranima posvećene „staroj dami“.

Tačnije, u pitanju su citati Vujadina Boškova, bivšeg igrača, tehničkog direktora i nesumnjivo najvećeg imena u istoriji FK Vojvodina, zatim Lazara Vasića, legendarnog golmana „zlatne generacije“ iz pedesetih godina prošlog veka, kasnije poznatog novinara i pesnika, kao i čuvenog srpskog pesnika Miroslava Mike Antića, koji je, iako nikada nije imao neku zvaničnu funkciju u klubu, oduvek bio poznat kao iskreni i istinski navijač Vojvodine.

Kroz njihove citate, koje i posle toliko decenija dobro pamte navijači Vojvodine, jasno se uočava njihova privrženost i iskrena ljubav prema klubu, uz kojeg su bili i ostali i u dobrim i lošim vremenima, što je, između ostalog, samo jedan od razloga zašto klub ne sme i nikada ih neće zaboraviti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke