Vošino biti ili ne biti - Da li "stara dama" može da bude treća ili je četvrto mesto kao titula?

Autor: Milovan Longinov
subota 11.11.2023.
11:45
Izvor: Sportske.net

"Stara dama" putuje na teško i najbitnije gostovanje.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine u nedelju gostuju na "TSC areni" što je prilika da ekipa Ranka Popovića pokaže da je dostojna plasmana u Evropu.

Po svim parametrima, tajmingu u kom dolazi utakmica, Vojvodina nema šta i možda čak i ne sme da izgubi u Bačkoj Topoli.

Svakako da je TSC favorit, ma koliko to smešno zvuči, ali ovaj "mladi" klub u Super ligi ima bolji međusobni skor od velikana kao što je Vojvodina. Na šest utakmica u Topoli, TSC ima dve pobede, Vojvodina jednu, uz tri remija i gol razliku 7:6 na strani domaćina.

Ali, s druge strane, Vojvodina na poslednja tri gostovanja na "TSC areni" nema poraz, uz skor 2-1-0. 

Međutim, problem Vojvodine jeste očajan skor van "Karađorđa" ove jeseni. Vojvodina je najgori gost ove sezone, sa skorom 0-3-3 i samo tri osvojena boda od mogućih 18. Ispred su i Radnik i Spartak sa po četiri osvojena boda van svog stadiona. 

Vojvodina je u prošlom kolu bila nikad bliža prekidu tog crnog niza, nekako je ispustila vođstvo od 0:2 protiv Čukaričkog i u finišu poklonila ekipi sa Banovog brda bod. 

Slično je uradila Vojvodina i u prošlom kolu na svom terenu protiv Železničara, kada je odigrala možda i najboljih 45 minuta ove sezone, u prvom poluvremenu. Nažalost, usledio je neshvatljiv pad u finišu i tim iz Pančeva je uzeo (ne)zasluženi bod. 

Vojvodina uz sve probleme od početka sezone, velike promene u igračkom i stručnom kadru, nije daleko od Evrope. Pre ovog kola, Voša je bila četvrta sa 19 bodova, Novi Pazar ju je preskočio na startu kola u petak pobedom u Nišu, pa "stara dama" mora da pobedi u Topoli ako želi da ostane na poziciji broj četiri. 

I ne samo zbog toga, već zbog jasne činjenice da ako TSC trijumfuje, otići će na +10, Partizan i Crvena zvezda su već predaleko, tako da, Voša igra i možda svoje prvo finale u kom treba da pokaže da je dostojna barem borbe za treće mesto, koje sada deluje kao titula. 

Ako na to dodamo da odmah nakon Bačke Topole, Vojvodina dočekuje Crvenu zvezdu i gostuje Partizanu, sasvim je jasno da "stara dama" do kraja novembra može da pokaže od čega je skrojena i da li će na kraju, ipak, četvrto mesto biti ne samo realnost već i premija za sezonu 2023/24. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke