Vošo, kada ako ne sada? Prekid posta posle osam meseci?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 23.10.2023.
17:44
Izvor: Sportske.net

Vreme je...

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine za vikend će obeležiti neslavni jubilej - 28. oktobra proći će tačno osam meseci od poslednje pobede na gostovanjima. 

Već smo pisali o Vošinoj krizi van "Karađorđa", a koji traje od debija Radoslava Bataka na "Čairu". Tada su Novosađani pobedili Radnički rezultatom 4:1 i delovalo je da će Voša biti bolja van "Karađorđa". 

Nažalost, od tada je Vojvodina odigrala 12 utakmica na gostovanjima i nema nijednu pobedu. Ako pogledamo samo ovu sezonu, Voša je u gostima upisala dva remija i tri poraza uz gol razliku 3:12. Jedini lošiji gost od Voše u ovoj sezoni je Novi Pazar koji ima samo jedan bod. 

Ipak, možda je pravi trenutak da u Voši veruju u prekid ove loše serije?

Najpre, predstava protiv Radnika povratila je dobru atmosferu nakon poraza u Novom Pazaru i Voša je odigrala najbolju utamicu ove sezone. Voša ima pet vezanih pobeda pred svojim navijačima i sada je pravi trenutak da upišu prvi trijumf na strani.

Rival? 

Pa možda i najteži i najvažniji - Čukarički. Međutim, tim sa Banovog brda je u krizi rezultata, nema pobedu dve utakmice i ima bod manje od Vojvodine, koja ipak ima i meč više. Ovo je sigurno direktan dvoboj za Evropu, iako sezona nije stigla ni do trećine, zna se da će Voša i Čuka pretendovati da ponovo igraju u kvalifikacija za UEFA takmičenja. 

Dobra vest za Ranka Popovića je i zdravstveni bilten, jer je i sam uoči Radnika potvrdio da je konačno igrački kadar praktično u punom sastavu, ako izuzmemo Džonatana Bolingija pred kojim je dug oporavak posle teške bolesti. 

Čukarički u četvrtak ima i teško gostovanje Fiorentini u Ligi konferencija, tako da bi i umor mogao da učini svoje.

Kada se podvuče crta, sad ili nikad, protiv rivala po meri, Voša ima šansu da posle tačno osam meseci prekine crni niz van svog "Karađorđa".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke