Voždovac čeka Kragujevčane na Krovu, Jandrić upozorava: "Niko nema luksuz da se opusti"

Autor: Ivan Cvetković
sreda 03.08.2022.
12:30
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Voždovca igraju u petak od 19 časova na svom terenu u Beogradu protiv Radničkog 1923.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Trener fudbalera Voždovca Nebojša Jandrić rekao je danas da ekipa nema imperativ pobede u predstojećoj prvenstvenoj utakmici protiv Radničkog iz Kragujevca, ali da mora da izvuče pouke iz prethodnih rezultata i nastavi da uči.

"Narednu utakmicu ne bih stavljao u kontekst imperativa pobede, već samo kao novu šansu da se potvrđujemo i da svaki novi izazov shvatimo ozbiljnije, odgovornije i pobeđujemo u svakodnevnim malim utakmicama koje igramo na ličnom planu. Tako će i pobeda biti bliža. Ovo su sjajne stvari koje dodatno mobilišu ambiciozne ljude", rekao je Jandrić za klupski sajt.

Fudbaleri Voždovca igraju u petak od 19 časova na svom terenu u Beogradu protiv Radničkog 1923, utakmicu petog kola Super lige Srbije. Voždovac je u poslednje tri utakmice bez pobede, ima pet bodova i postigao je samo jedan gol u prvenstvu.

"Ovi mladi momci imaju vreme koje radi za njih, određene oscilacije su očekivane i uveren sam da će u petak biti vidljiva njihova reakcija koja će nas dodatno približiti pozitivnom rezultatu. Nije upitno šta to znači kada se igra na Krovu, uz maksimalan respekt ekipe Radničkog koja je pokazala da sa svima može da se nosi ravnopravno", naveo je Jandrić.

Voždovac je u prošlom kolu izgubio u Subotici od Spartaka 0:3.

"Niko ne voli da izgubi, opet, porazi su sastavni deo igre i treba da budu lekcije iz kojih se uči. Takođe, treba biti svestan da je način na koji se gubi ili pobeđuje vema bitan. Odgovornost je kolektivna, ne pojedinačna. Posle četiri odigrane utakmice se napravio presek, izvukli smo zaključke i sada pokušavamo na određeni način da podignemo nivo svesti, izazovemo reakciju koja će delovati na buduća izdanja, počevši od ovog koje sledi", rekao je trener Voždovca.

On je naveo da je "hladan tuš" u Subotici bio potreban svima i njemu kao treneru, ali i fudbalerima.

"Pokazalo se da neki segmenti igre, pristup i shvatanje uloga koje su nam dodeljene treba da budu na višem nivou, da se spozna značaj ne samo za rezultat, već i za celokupan razvoj i napredovanje kako tima, tako i pojedinaca. Niko nema taj luksuz da se opusti i pomisli da je proces učenja na vrhuncu, a kamoli završen", rekao je Jandrić.

Posle četiri kola Voždovac je deveti na tabeli sa pet bodova, a kragujevački Radnički osmi sa istim brojem bodova i postignutim golom više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke