Voždovac gubitnik dana, Pančevci preko Pazara nadomak baraža za opstanak!

Autor: Ivan Cvetković
subota 18.05.2024.
18:02
Izvor: Sportske.net

U terminu od 16 časova, danas su odigrane tri utakmice šestog kola plej-auta Super lige Srbije.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Najveći gubitnik dana jeste Voždovac koji je izgubio od IMT-a sa Novog Beograda rezultatom 2:1.

"Zmajevi" su stekli prednost kao formalni gosti na Krovu kada su poveli u 16. minutu posle lepe završnice i pogotka Džuniora Fleminga.

IMT je samo tri minuta kasnije uspeo da izjednači rezultat, Irfan Zulfić je posle centaršuta Kijevčanina glavom zahvatio loptu i matirao Gudžulića.

Totalni preokret usledio je početkom drugog poluvremena, posle udarca Krstića loptu je rukom odigrao Savić, pa je sudija Radaković pokazao na penal.

Siguran sa bele tačke u 51. minutu bio je Miloš Luković.

Voždovac je nakon današnjeg meča pretposlednji tim na tabeli Super lige Srbije sa 35 bodova, tri manje od pančevačkog Železničara, pa mu je u poslednjem kolu zbog opstanka pored trijumfa nad Radnikom potreban i pobeda Javora nad Železničarem.

Identičnim rezultatom, ali kao gost, Javor je u Nišu slavio protiv Radničkog.

Posle ne preterano uzbudljivog prvog poluvremena, Nišlije su povele u 68. minutu pogotkom Stefana Vukića koji je glavom dobro reagovao na centaršut Ilića.

Javor je u razmaku od samo četiri minuta stigao do velikog preokreta.

Prvo je Radivoj Bosić u 72. minutu dobro odreagovao na odbijenu loptu unutar peterca, da bi Milan Obradović posle centaršuta Eliomara savladao Stevanovića za konačnih 2:1.

Radnički je ostao sa 41 osvojenim bodom i nalazi se na 11. poziciji, ali još uvek nije siguran od baraža za opstanak, dok je Javor današnjom pobedom sa 39 boda u sličnoj situaciji jer je izbegao direktno ispadanje iz elite

U Pančevu, Železničar je bio bolji od Novog Pazara sa 3:1.

"Dizelka" je do prvog gola stigla već trećem minutu pogotkom iskusnog Voje Stankovića, ali su Novopazarci pred kraj prvog poluvremena poravnali rezultat preko 19-godišnjeg Mihajla Petkovića.

Partizanovo dete zaradilo je isključenje u 72. minutu, a deset minuta kasnije Železničar ponovo stiže do prednosti nakon gola Lazara Romanića sa penala.

Konačan rezultat postavio je Aleksandar Kahvić u trećem minutu nadoknade vremena.

Novi Pazar je odigrao utakmicu bez takmičarskog značaja, dok je Železničar iz Pančeva izašao iz zone ispadanja i nalazi se u baraž-zoni sa 38 bodova, tri više od Voždovca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke