Navijači Partizana sprečili njegov dolazak u Humsku, sada pojačao Čukarički!

Autor: Ivan Cvetković
petak 01.09.2023.
14:15
Izvor: Sportske.net

Ognjen Vranješ se vraća u srpski fudbal.

Epa/Panagiotis Moschandreou
Epa/Panagiotis Moschandreou

Povezane vesti

Dosadašnji fudbaler Hatajspora Ognjen Vranješ potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa Čukaričkim.

"Drago mi je što smo postigli dogovor i što ću u nastavku sezone nositi dres Čukaričkog. Znam gde dolazim, znam da je ovo veoma organizovan klub, u samom vrhu srpskog fudbala i radujem se novom izazovu. Uveren sam da ću svojim iskustvom i kvalitetom doprineti ekipi, da ćemo zajedničkim snagama ostvariti zacrtane ciljeve. Na meni je da naporno radim, da svojim igrama opravdam poverenje svih u klubu", rekao je Vranješ za klupski sajt.

Vranješ je prošao omladinsku školu banjalučkog Borca, a posle debija za prvi tim usledio je prelazak u Crvenu zvezdu, koja ga je pozajmljivala Napretku i moldavskom Šerifu.

Vranješ je potom igrao za ruske timove Krasnodar i Alaniju, turske Elazigspor i Gazijantepspor, ruski Tomsk, španski Sporting Hihon, grčki AEK iz Atine, belgijske ekipe Anderleht i Šarlroa, a poslednji klub mu je bio turski Hatajaspor.

Odigrao je 38 utakmica za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

On će igrati za Čukarički ove sezone i u Ligi konferencija.

"Posle uvodnog dela Super lige i dva evropska meča, reagovali smo dovođenjem Ognjena Vranješa. Moraćemo da sačekamo na oporavak Vukašina Jovanovića, koji još nije spreman da zaigra, a Vranješ je tip igrača koji može da bude nosilac, ima potrebno iskustvo, agresivnost, sposobnost da konsoliduje i podigne našu ekipu", rekao je sportski direktor kluba Vladimir Matijašević.

Matijašević je naveo da dolazak Vranješa neće biti jedino pojačanje.

"Otišao nam je Muhamed Badamosi, koji je već postigao gol u ligi Saudijske Arabije. Oslabljeni smo na toj poziciji, pa ćemo reagovati i dovođenjem napadača. Verujem da ćemo već sutra finiširati pojačanje na toj poziciji", dodao je Matijašević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke