Vukadinović rešio gradski derbi, Voša pobedila Proleter i skočila na četvrto mesto!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 01.11.2021.
20:10
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Velika pobeda za "staru damu".

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Proletera rezultatom 1:0 (1:0) u 14. kolu Super lige Srbije.

Voša je krenula ofanzivno od samog početka, prvi udarac ka golu Proletera uputio je Veljko Simić u trećem minutu, a već u 10. „stara dama“ je povela. Nakon lepe akcije, Zukić je uputio pravovremeni poprečni pas kroz peterac, tamo se na pravom mestu našao Vukadinović koji je i uz malo sreće savladao golmana Petrića.

Gosti su pripretili nakon primljenog gola, Tomović je uputio oštar centaršut kroz peterac, a Evandro je zakasnio i propustio potencijalnu veliku šansu.

Usledio je nešto mirniji period meča, a onda je u 26. minutu Topić oprobao udarac sa distance, na mestu je bio golman Petrić.

Proleter je preuzeo inicijativu u finišu prvog poluvremena i na startu drugog, kada su domaći i imali dva ozbiljna pokušaja. U 50. minutu Mitrović je snažno šutirao sa skoro 30 metara, lopta je prešla za malo iznad prečke, da bi već u 54. i Tomović imao dobru šansu, na mestu je bio Nikola Simić. Mitrović je i u 56. minutu pokušao sa nešto bliže udaljenosti, Simić je upisao još jednu intervenciju.

Proleter je nastavio da pritiska i u 66. minutu je bio najbliži izjednačenju, ali je Nikola Simić impresionirao sa dve fenomenalne parade. Prvo je zaustavio udarac Tomovića sa nekih 12-13 metara, odbio je loptu u korner, nakon kojeg je glavom gađao Evandro, ali je Simić još jednom sjajnom paradom sačuvao svoju mrežu.

U 80. minutu Proleter je stvorio novu opasnu situaciju pred golom Vojvodine, Evandro je šutirao nakon duplog pasa, ali je dobro reagovala odbrana „stare dame“.  U nadoknadi vremena Vojvodina je imala još jednu veliku priliku, Kabić je šutirao sa desetak metara, ponovo se istakao golman Petrić.

Vojvodina je sačuvala prednost i upisala novu pobedu za četvrto mesto na tabeli Super lige Srbije sa 23 boda, dok je Proleter 10. sa 17.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke