Vukadinović srećan zbog gola, još više zbog pobede

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 23.08.2021.
16:37
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Heroj u pobedi nad Novim Pazarom.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Ofanzivac Vojvodine Miljan Vukadinović srećan je zbog postignutog gola, ali još više zbog pobede svoje ekipe nad Novim Pazarom.

Vukadinović je bio igrač utakmice u pobedi „stare dame“ rezultatom 2:1. Postigao je pogodak i bio jedan od istaknutijih aktera na utakmici, što mu znači za samopouzdanje pred nastavak sezone.

"Gol je uvek bitan za igrača, naročito nakon pauze i povrede, jer se tako vraćamo na psihološkom planu. Raduje me što  sam ponovo u mogućnosti da pomognem timu i da igram. Najviše me raduje što smo uspeli da pobedimo u jednoj teškoj utakmici. Uslovi su bili zausta teški i nehumani, termin u 16:30 po ovakvom vremenu otežao je i nama i njima, pa je i zbog toga ovaj trijumf još veći", rekao je Vukadinović.

On smatra da je ekipe Vojvodine na pravom putu i da je u većem delu susreta bila dominanta i bolja ekipa.

"Otvorili smo protivnika na vreme, držali stvari pod kontrolom, nismo im ni dopuštali neke šanse, osim šuteva sa distance. I drugo smo krenuli dobro, primili smo taj  nesrećni gol. Ne želim da osporavam našeg golmana Simića, on je odličan i ima našu punu podršku, za primljene golove odgovorna je cela ekipa. Srećom i naš trener je pogodio kasnije sa izmenama, ušli su momci koji su osvežili ekipu i doneli boljitak.  Takođe, čestitam i Mrkaiću na postignutom golu, zaslužio ga je ", istakao je Vukadinović.

Nakon pobede nad Novim Pazarom, Vošu u nedelju očekuje neugodno gostovanje Napretku u Kruševcu.

"Mi smo treći najveći klub u zemlji i od nas se očekuje da vezujemo pobede. Siguran sam da bi nam baš leglo da vežemo dva trijumfa pre reprezentativne pauze, ali je je liga prilično neizvesna i svako svakog možeda pobedi. Napredak je dobra ekipa, i pored kiksa sa Spartakom. Siguran sam da će i oni želeti da idu na pobedu. Idemo korak po korak, trening po trening, da se spremimo najbolje što umemo i da tako i odigramo", naglasio je Vukadinović.

Trener Slavoljub Đorđević posle utakmice je istakao značaj i uticaj Miće Vukadinovića na igru njegovog tima, ali on ističe da je za sve zaslužan jak kolektiv.

"Svi golovi i asistencije idu na račun mojih saigrača. Svaki kompliment dobro dođe, pogotovo od strane trenera, ali ja sam svestan da sam deo ekipe i želim da tako i ostane. Ne smatram sebe vođom, već članom tima za koji želim da se borim i koji se bori za mene. Ja svojim igrama u napadu omogućavam golove, ali oni iza mene brane ekipu od napada protivnika i omogućavaju nama napred da igramo našu igru. Fudbal je povezan, to je timska igra i nema pojedinaca. Naša najveća snaga treba da bude da na svakoj utakmici ekipa izbaci jednog pojedinca koji se istakne i da gol za pobedu. I tako treba da ostane, da se držimo zajedno i da igramo jedan za drugog", zaključio je Miljan Vukadinović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke