Kraj evropske priče - Monako prejak za Zvezdu!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 03.11.2022.
20:34
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli poslednji u grupi.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde završili su svoje ovosezonsko nadmetanje na evropskoj sceni.

Šampion Srbije je po pravoj provali oblaka u Monte Karlu poražen od Monaka rezultatom 4:1 u 6. kolu grupe H Lige Evrope i takmičenje je okončao na poslednjem četvrtom mestu sa šest bodova. Crvena zvezda ni iz osmog pokušaja nije uspela da pobedi neku ekipu iz francuskog prvenstva na gostovanju.

Het-trik za Monako upisao je Foland, a jedan pogodak je delo Rodića, koji je postigao autogol. Strelac za Zvezdu bio je Kanga iz penala.

Monako je drugi sa deset bodova i u februaru će igrati baraž za plasman u osminu finala ovog takmičenja protiv jedne od trećeplasiranih ekipa iz Lige šampiona. Ferencvaroš, koji je večeras poražen u Trabzonu sa 1:0, je pobednik grupe sa takođe deset bodova i ide direktno u osminu finala, što se znalo i pre ovog kola, a Trabzon je treći sa devet bodova i nastavlja svoj put u plej-ofu za plasman u osminu finala Lige konferencije.

Kockao se trener Crvene zvezde Miloš Milojević na stadionu Luj Drugi, nije ni imao izbora jer je morao da pobedi, probao je sa izuzetno ofanzivnom postavom i nije mu upalilo. Udario je u zid u prvih 45 minuta.

Zvezdina formacija 4-1-4-1, sa Kangom kao zadnjim veznim, bila je rizična, a iskusna ekipa Monaka, koja igra 3-5-2, znala je da kazni visoko pozicioniranje na terenu crveno-belih iz Beograda.

Domaći ful-bekovi Kajo Enrike i Dijata imali su i previše slobodnog prostora, radili šta su hteli i upravo su njih dvojica kreirali golove u prvom poluvremenu, kad je Zvezda slomljena.

Prvi pogodak je pao već u petom minutu. Brazilac Kajo Enrike je centrirao sa leve strane, Borjan užasno procenio situaciju i zaplivao u prazno, a Foland je bio na pravom mestu i glavom smestio loptu u mrežu.

Nakon toga su Foland i Ben Jeder imali još nekoliko dobrih prilika, a 2:0 je bilo u 27. minutu. Ponovo je Kajo Enrike uputio centrašut sa levog boka, Mitrović nije ispratio Dijatu, Senegalac je u prvi mah loše zahvatio loptu, ali mu je onda Milunović očajnom intervencijom vratio pravo na nogu. Usledio je pas iz prve za Folanda i sjajan udarac Nemca, takođe iz prve, sa 15 metara, posle kog je Borjan bio nemoćan.

I u drugom poluvremenu je srpski tim kapitulirao posle pet minuta. Katai je nedopustivo izgubio loptu u opasnoj zoni, a to se na ovom nivou ne prašta. "Kneževi" su razmenili nekoliko brzih pasova, lopta je stigla do Golovina, Rus je u punom trku izlomio Erakovića, šutirao, a Rodić je u pokušaju da otkloni opasnost pogodio sopstvenu mrežu, za 3:0.

Zvezda je počela da igra fudbal na 0:3 i došla je do gola u 56. minutu. Odličnu akciju su izveli Kanga, Katai i Ivanić, ovog poslednjeg je Badijašil srušio u svom kaznenom prostoru, a sudija pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Kanga, za 3:1.

Gabonac je dva minuta kasnije odlično šutirao sa distance, a golman Nubel vrhunski odbranio. 

U 68. minutu je pogodak Pešića poništen nakon intervencije iz VAR sobe. Napadač Zvezde je bio u "malom" ofsajdu.

Ivanić je lepo gađao u 81. minutu, a lopta je fijuknula tik pored stative.

I onda ponovo pojačava Monako. Ismail je u 87. minutu uposlio Folanda, a ovaj matirao Borjana za 4:1 i svoj het-trik.

Kada se sve sabere i oduzme bilo je preteško za Crvenu zvezdu da se "vadi" na gostovanju ekipi iz "lige petice". Ovu prilično izjednačenu grupu završila je sa dva poraza od Monaka, gostujućim porazima od Trabzona i Ferencvaroša i dve domaće pobede protiv Trabzona i Ferencvaroša. 

Nažalost, nedovoljno i za Ligu konferencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke