Za manje od dve godine Ivanić upetostručio svoju vrednost! Gajić vredi više od Rodića?

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.12.2021.
23:34
Izvor: Sportske.net

Najbolji pokazatelj koliko dobre igre u Zvezdi u kontinuitetu utiču i na procenjenu tržišnu vrednost.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Pisali smo večeras o novim tržišnim vrednostima Partizanovih fudbalera koji su osvojili jesenju titulu i koji prema ''Transfermarktu'' sada ukupno vrede 40.5 miliona evra.

Crvena zvezda će prezimiti na drugom mestu na tabeli sa pet bodova manje od Partizana, ali njen tim je na istom sajtu procenjen na 52.6 miliona, dakle 12.1 miliona evra više od Partizanovog.

Ubedljivo najveću pojedinačnu vrednost ima sjajni Zvezdin vezista Mirko Ivanić čija je vrednost posle odlično odigrane jeseni dodatno porasla i iznosi sedam miliona evra. Primera radi, pre nepune dve godine, u aprilu 2020. Ivanić je na istom mestu procenjivan na 1.4 miliona, pa je od tada njegova vrednost upetostručena! Takođe, kada je dolazio u Zvezdu iz BATE Borisova u februaru 2019. godine, obeštećenje je iznosilo 1.3 miliona evra.

U Zvezdinih Top 3 su još i Aleksandar Katai sa 4.5 miliona i Aleksandar Dragović koji se sada procenjuje na 4 miliona evra, a najmlađi u ekipi, 17-godišnji napadač Marko Lazetić se procenjuje na milion i po evra.

Kada je u pitanju najskupljih 11 Crvene zvezde u ovom trenutku, ta postava u formaciji 4-2-3-1 izgledala bi ovako:

Borjan /1.5 miliona/ - Gajić /2.8/, Dragović /4.0/, Eraković /2.5/, Rodić /2.5/ - Kanga /2.5/, Petrović /2.5/ - Nikolić /2.5/, Ivanić /7.0/, Katai /4.5/ - Pavkov /2.5/.

Posle problema sa povredom i padom forme, Veljku Nikoliću se vrednost prepolovila u odnosu na procenu iz juna ove godine, kada ga je ''Transfermarkt'' procenjivao na pet miliona, ali je zadržao mesto u najskupljih 11. Slično je i sa Milanom Gajićem, koji je u junu procenjivan na 3.5 miliona, a sada na 2.8, što je i dalje više od levog beka Milana Rodića koji je ostao na 2.5 miliona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke