Zahid sleteo u Beograd, ko je on i šta će doneti Partizanu?

Autor: Mladen Heleta
sreda 23.08.2023.
09:30
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv igrač, koji bi mogao da bude kapitalno pojačanje.

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Kao što je sinoć najavljeno, novi igrač Partizana biće Gajas Zahid (28). Doskorašnji kapiten Ankaragučua stigao je u Beograd u društvu svog agenta, a na aerodromu Nikola Tesla su ga dočekali predstavnici crno-belih, kao i menadžer Dražen Podunavac, takođe posrednik u poslu angažovanja ovog fudbalera.

Zahid se posle toga uputio ga hotelu, a danas ga čekaju medicinski pregledi i potpis ugovora.

Ovaj igrač će biti deseto pojačanje Partizana ovog leta, a prema svojim osobinama veoma podseća na Bibarsa Natha, sa kojim će verovatno deliti minutažu ove sezone, mada je dosta mlađi od njega, pa bi trebalo više da igra. Možda će Igor Duljaj pronaći i neku formaciju u kojoj će moći da koristi obojicu "plejmejkera".

Zahid je norveški fudbaler pakistanskog porekla. Rođen je u Oslu, prošao je školu lokalne Valerenege, a za prvi tim je debitovao 2012. sa nepunih 18 godina. Za Valerengu je igrao punih pet sezona, na 127 utakmica upisao je 34 gola i 30 asistencija, pre nego što je 2017. godine prešao u kiparski APOEL.

Tamo je proveo tri sezone, a tokom sezone 2019/2020. bio je pozajmljen Panatinaikosu. Za Kiprane je na 115 utakmica, računajući i šest u grupnoj fazi Lige šampiona, imao 17 golova i 25 asistencija, dok je u dresu Panatinaikosa upisao 29 utakmica, četiri gola i pet asistencija.

U septembru 2021. godine je sa Kipra otišao u Tursku i zadužio dres Ankaragučua, tada drugoligaša. Ekspresno je sa tim klubom izborio plasman u Superligu Turske, postao i kapiten, a u prošloj sezoni elitnog turskog ranga je na 28 mečeva imao dva gola i dve asistencije. 

Treba naglasiti da je u svim klubovima imao ulogu jednog od nosilaca.

Zahid je u junu 2018. godine debitovao za A tim Norveške u prijateljskom meču protiv Paname. Dve godine kasnije odigrao je i duel u UEFA Ligi nacija protiv Austrije i postigao gol. Do danas je ostao na ta dva meča. Prethodno je prošao mlađe selekcije Norveške, bio standardan član mlade reprezentacije.

Pre debija za Norvešku ga je zvao i Pakistan, ali je izabrao zemlju u kojoj je rođen.

On je klasična "desetka", mada po potrebi može da igra i nešto defanzivnije u veznom redu, što će se i desiti kada zajedno sa Nathom bude na terenu. Kreativan je, ima odličnu pas igru i ukoliko ne bude imao problem sa prilagođavanjem na novu sredinu, trebalo bi da bude kapitalno pojačanje za crno-bele.

Zahid neće ići sa ekipom u Dansku na prvi duel sa Nordsjelandom u plej-ofu za ulazak u Ligu konferencija, ali bi na terenu mogli da ga vidimo već u nedelju, kada Partizan dočekuje Javor u petom kolu Superlige Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke