Zajednica reagovala na inicijativu Zvezde i Partizana

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.06.2021.
18:11
Izvor: Sportske.net

Hoće li biti prihvaćeni njihovi predlozi?

Sportske.net

Povezane vesti

Podsetimo, Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su objavili zajednično saopštenje u devet tačaka, u kojem između ostalog traže od Fudbalskog saveza Srbije i da od sezone 2022/23 Super liga broji ukupno 12 klubova, a ne 14 kako je nedavno predloženo na Odboru za hitna pitanja FSS.

Danas je objavljeno i saopštenje Zajednice klubova Super lige i Prve lige, posle sednice kojom je predsedavao Dragomir Lazović, koga je Marko Pantelić nedavno smenio, ali očigledno da sada ni ta smena više ''ne važi'' posle velikog obrta na čelu FSS.

Zajednica je pozdravia inicijativu Zvezde i Partizana, a u nastavku prenosimo njeno kompletno saopštenje.

''Danas su u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održane redovne sednice Izvršnog odbora i Skupštine Zajednice Super lige i Prve lige Srbije kojima je predsedavao Predsednik Zajednice Lazović Dragomir. Sednicama su prisustvovali predstavnici svih klubova članova Zajednice osim predstavnika FK Vojvodina, FK Radnički Niš i FK Kabel.

U skladu sa ostvarenim sportskim rezultatima i plasmanom u Prvu ligu Srbije novi članovi Zajednice postali su FK TIMOK 1919 iz Zaječara i FK MLADOST iz Novog Sada. Članstvo u Zajednici prestalo je klubovima FK RADNIČKI iz Pirota, GFK DUBOČICA iz Dubočice, FK DINAMO iz Vranja, FK BORAC 1926 iz Čačka, FK TRAJAL iz Kruševca, GFK JAGODINA iz Jagodine, FK ZEMUN iz Beograda, FK SLOGA iz Kraljeva koji su ispali iz Prve lige Srbije.

Pored redovnih finansijskih izveštaja o poslovanju Zajednice razmatrani su i usvojeni izveštaji Direktora takmičenja Super lige i Prve lige Srbije i Komesara za bezbednost Zajednice za sezonu 2020-2021. Ocenjeno je da su organizaciono obe lige uspešno sprovedene uzimajući u obzir veoma teške uslove koje je prouzrokovala pandemija korona virusa. Svi subjekti uključeni u sprovođenje takmičenja zaslužni su za uspešno okončanje sezona koje su u istoriji imale najveći broj utakmica, čak 380 utakmica i svakoj ligi.

Iskazano je zadovoljstvo pokrenutim projektima Zajednice koji se odnose na IT deo a koji obuhvataju Fantazi Super ligu Srbije, Youtube kanal Arhive Super lige Srbije.

Klubovi su obavešteni o uvođenju postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi Srbije kao i o intenciji koja se odnosi na smanjenje broja klubova učesnika u Super ligi Srbije i promene sistema takmičenja u narednom periodu. Takođe klubovi su upoznati sa odlukom o sistemu takmičenja za narednu sezonu i implementacijom VAR tehnologije na utakmicama Super lige Srbije.Istovremeno inicirano je da se od FS Srbije zatraži veća zastupljenost profesionalnih klubova u izvršnim organima saveza i time podigne kvalitet saradnje u okviru fudbalskih organa. Takođe je razgovarano o inicijativi koje su u medijima pokrenuli naši najveći klubovi FK Crvena zvezda i FK Partizan i tom prilikom je konstatovano da su ove kao i inicijative svih ostalih klubova dobro došle i da su organi Zajednice pravo mesto za razmatranje svih predloga usmerenih u cilju razvoja profesionalnog fudbala.

Protekla sezona je zbog pandemije Korona virusa bila specifična i onemogućila prisustvo publike na stadionima i izražena je nada da će se u narednoj sezoni stvoriti bolji epidemiološki uslovi koji će omogućiti prisustvo publike na stadionima i intenzivniji rad organa Zajednice.

U okviru današnje sednice izvršeno je žrebanje takmičarskih brojeva i utvrđenraspored takmičenja u Linglong Super ligi Srbije i Prvoj ligi Srbije za sezonu 2021-2022'', navodi se u saopštenju Zajednice Super lige i Prve lige Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.