Zamena za Hvanga se sama "crta" - Vreme je da se Zvezdino dete vrati kući!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 01.09.2024.
12:32
Izvor: Sportske.net

Trenutak je idealan.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

In Beom Hvang napušta Crvenu zvezdu i odlazi u Fejenord, a na "Marakani" imaju vremena do trećeg septembra u ponoć da mu pronađu zamenu kako bi je registrovali za Ligu šampiona.

Jedno ime se samo nameće, a ono je Zvezdinim navijačima odavno na srcu, to je dete kluba Marko Grujić.

Kada je pre osam godina napustio "Marakanu" i otišao u "beli svet" i to pravo u slavni Liverpul jednom od najtalentovanijih Zvezdinih fudbalera u ovom veku predviđala se karijera "bez granica".

Ipak, sada 28-godišnji Grujić baš i nije imao toliko uspeha, iako je igrao u vrhunskim klubovima. 

U Liverpulu se Srbin  nije snšao, konkurencija je bila jednostavno prejaka. Bio je na pozajmici u Kardifu, igrao sasvim dobro, a onda u nemačkoj Herti možda i odigrao dve najbolje sezone otkako je otišao iz rodnog Beograda.

Od 2020. godine Grujić je u Portu. Imao je uspona i padova u dresu "zmajeva", stizao do titule i nokaut faze Lige šampiona, ali od prošle sezone sve je krenulo nizbrdo po njega.

Izgubio je poverenje tadašnjeg trenera Konseisaa i igrao veoma malo. Na startu ove za glavnog trenera promovisan je Konseisaov doskorašnji pomoćnik Vitor Burno, a Grujića ponovo nema ni na mapi, što potvrđuje njegov neulazak u igru na sinoćnjem derbiju u kojem je Porto poražen od Sportinga.

Izgubio je vezista i status reprezentativca kod selektora Dragana Stojkovića Piksija, pa bi dolazak u Zvezdu bila idealna prilika da se kod njega ponovo rasplamsa želja za igrom, posebno pred "Delijama" u Ligi šampiona.

Grujić ima ugovor sa Portugalcima do 2026. godine, ali verujemo da "zmajevi" ne bi mnogo žalili ako bi ostali bez njega u ovom trenutku. 

Kao druga potencijalna zamena za Hvanga figurira neostvarena želja generalnog direktora Zvezdana Terzića još iz dana kada je nosio dres Donjeg Srema - Rade Krunić, koji nije u velikim planovima trenera Fenerbahčea Žozea Murinja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke