Zašto Bahar neće Borjana? Pitajte Džoa Harta!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 01.06.2023.
09:29
Izvor: Sportske.net

Istorija se ponavlja.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Sve što je ovih dana zadesilo kapitena Crvene zvezde Milana Borjana već je proživeo njegov kolega i to na mnogo višem nivou.

Na leto 2016. godine Pep Gvardiola je preuzeo Mančester siti. Čitava fudbalska Evrope bila je uzbuđena da vidi kako će se Španac snaći na Ostrvu, može li od "građana" da napravi najbolji klub u zemlji i osvoji Ligu šampiona.

Vladao je ogroman entuzijam u Sitiju, ali je prva Pepova odluka već bila šokantna. Gvardiola je odlučio da sa gola "skloni" kapitena i dugogodišnjeg standardng čuvara mreže Džoa Harta, a kao razlog je naveo loše igranje nogom.

Hart je ekspresno napustio "Etihad" i otišao put Torina, a Gvardiola sa Edersonom na golu gradio šampionski Siti koji je osvojio pet titula u Premijer ligi, a 10. juna u Istanbulu igraće za pehar Lige šampiona protiv Intera.

Sedam godina kasnije novi trener Crvene zvezde Barak Bahar "prepisao" je od Gvardiole i saopštio mu isto što je Španac Džou Hartu. 

Navodno je Izrealac, bez trunke sentimentalnosti" rekao Borjanu da zbog loše igre nogom ne može da bude prva opcija na mestu čuvara mreže. 

Iz toga se jasno može zaključiti da će pas igra i sigurno dodavanje iz poslednje linije biti nešto na šta će insistirati Bahar, kao i da je spreman da uradi sve zbog svoje ideje.

Naišao je i Pep na osudu javnosti posle svoje odluke, sada to prolazi i novi Zvezdin trener. "Kocka je bačena", a ako se Bahar pogodi, smatraće se genijem, baš kao što sada važi za Gvardiolu.

Baš kao i za sve u životu, vreme će biti Baharov sudija. Samo da vidimo ko će biti Zvezdin Ederson.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke